Заради кризата в пазара на имоти, през последните месеци става все по-изгодно да се живее под наем. Данните на големите брокерски фирми показват, че наемите на апартаментите падат.

Ако живеете под наем, сега е моментът да предоговорите с хазяйна по-ниска цена. Много наемодатели са склонни да отстъпят от настоящите нива, а онези които не са, може да загубят наемателите си.

В една от големите фирми за недвижими имоти oбясняват, че спадът на наемите от края на миналата година до сега в различните градове варира между 13 и 25 на сто. Ако си търсим нова квартира, чрез преговори лице в лице, можем да свалим цената с още 5 - 10 %.

"В момента е изгодно да си наемат и по-голямо жилище за по-добър наем. Така че, ако са обитавали гарсониера, сега могат да се преместят в двустаен с малка разлика в наема или от двустаен да се преместят в тристаен.

Ако сте наемател, се намирате в доста добра позиция. Разбира се, всеки град и квартал са уникални. В София, например, най-значителен спад в наемите бележат централни квартали като "Витоша" и "Бъкстон", докато в крайните - "Младост", "Люлин" и "Надежда" наемите държат по-добри позиции.

Експертите прогнозират, че лекият спад в наемите ще продължи. Добра новина за всички онези, които си търсят ергенска квартира.

Източник:bТВ