Делът на руснаците сред купувачите на елитна недвижимост на френския Лазурен бряг е 11%, показват данните от изследване на консултантската компания Knight Frank, цитирано от РИА "Новости".

"Въпреки икономическите трудности в Русия, толкова обсъждани в течение на последната година и половина, руските купувачи както и преди са заинтересувани от качествени обекти с престижно местоположение", констатира компанията в доклада си. В него се посочва, че поредният изблик на интерес към елитната недвижимост на Лазурния бряг е бил регистриран през април тази година. "Основната маса от търсене е насочено към обекти на стойност между 5 и 15 милиона евро", уточнява в доклада си Knight Frank.

Експертите разкриват, че освен руснаци, голям интерес към придобиването на жилище на Лазурния бряг проявяват гражданите на Великобритания, Италия, Ирландия, Белгия, Норвегия и Индия. Анализаторите обръщат внимание на факта, че руските клиенти съществено са променили своя подход при покупката на недвижимост в чужбина - те разполагат с по-скромна сума за покупка, отколкото преде няколко години, и затова подхождат много по-внимателно и обстойно при избора на обект, а купуването не е спонтанно.

"Сега клиентите от Русия в по-голяма степен, отколкото преди, се интересуват от аспекти като заобикаляща ги среда, тъй като те предпочитат недвижимост за постоянно живеене, а не за кратък отдих. В някои случаи това означава, че те преди взимането на решение за покупката могат да наемат жилище в района, който са си харесали, за да се убедят окончателно, че там ще им бъде комфортно", пише в доклада си консултантската компания.

Източник: БГНЕС