American International Group (AIG) е спряла търга за лизинговата компания за самолети International Lease Finance Corp. (ILFC), тъй като новият главен изпълнителен директор на застрахователя в момента преразглежда процеса по отделянето на компанията, информира Reuters.

Новият директор Робърт Бенмоше носи отговорността за това AIG да върне повече от 80 млрд. долара държавни средства, докато в същото време компанията запази стабилността си. Част от тези средства трябва да дойдат от продажбата на активи.

Продажбата на ILFC, която е един от най-големите клиенти на Boeing Co и Airbus, се оказва голямо предизвикателство поради огромните й дългове и нуждата от финансиране.

Бенмоше заяви по-рано през седмицата, че съдбата на лизинговата компания в момента се разглежда. "Търся начини за структурирането на тази сделка, за да можем да получим по-голяма стойност. Ние притежаваме повече от 1 000 самолета".

Отлагането на продажбата на лизинговата компания беше обявено по-рано вчера и от Wall Street Journal откъдето се позоваваха на източници близки до AIG.