Някои милиардери са непрекъснато в новините и приличат с поведението си повече на звезди на Холивуд, отколкото на хора от Уолстрийт.

От едни наистина можем да научим нещо (Уорън Бъфет), други непрекъснато ни забавляват с авантюристичния си дух (Ричард Брансън), а трети май просто търсят внимание (Доналд Тръмп).

Ето кои милиардери най-често дават интервюта и са най-снимани и обсъждани от пресата в света:

Доналд Тръмп

Състояние: 2 млрд. долара

Източник: недвижими имоти, наследство

Тръмп е сред най-обсъжданите хора в света, като той често дава повод за това с браковете и разводите си, както и с риалити шоуто „Стажантът". Сред клюките за него са това, че косата му е изкуствена, както и вечният слух, че е фалирал. Колко точно пари има Тръмп също не е много ясно. Той твърди, че състоянието му се оценява на 5 млрд. долара, а сп. „Форбс" му дава не повече от 2 млрд. долара.

Уорън Бъфет

Състояние: 40 млрд. долара

Източник: Berkshire Hathaway

Когато Бъфет дава интервю, това не е просто ТВ предаване - той е способен да задвижи пазара в една или друга посока. Най-много той обича да говори през CNBC и водещата Беки Куик. Вторият най-богат човек в САЩ е герой и на анимационния филма The Secret Millionaires Club, който обучава децата на това какво отношение да имат към парите.

Бил Грос

Състояние: 2 млрд. долара

Източник: облигации

Шефът на PIMCO нарича 2010 годината на „стратегиите за изход". В първите години след успехите си Грос беше доста срамежлив, но днес най-редовно дава мнения по CNBC. Bloomber и др.

Морт Зукерман

Състояние: 1.5 млрд. долара

Източник: имоти, медии

Собственикът на NY Daily News нашумя тази есен, като направи оферта за покупка на BusinessWeek, но загуби битката с Bloomberg. Той се появява редовно по CNBC, MSNBC, и др.

Марк Кубан

Състояние: 2.4 млрд. долара

Източник: Broadcast.com

Кубан често пише в блога си, а наскоро нашумя, след като го разследваха за това, че неговата компания е продала пакет на Mammа.com след получаване на вътрешна информация. Делото беше прекратено поради недостатъчно доказателства.

Карл Айкън

Състояние: 10.5 млрд. долара

Източник: левъридж изкупувания

В своя блог той често критикува мениджмънта на големи компании. Скорошни негови „жертви" бяха Time Warner, Yahoo, CIT, Trump Entertainment. "Много малко мениджъри са незаменими, особено в днешната икономика", казва Айкън.

Ричард Брансън

Състояние: 2.5 млрд. долара

Източник: конгломератът Virgin

Последната новина, която медиите следят около ексцентричния милиардер е начинанието Virgin SpaceShip Two. Брансън продаде 32-процентен дял на фонда от Абу Даби Aabar Investments. Той планира да прати първите си космически туристи в орбита през 2012 год. Цената на билета ще е около 200 000 долара.

Джери Джоунс

Състояние: 1.8 млрд. долара

Източник: Dallas Cowboys

През септември той отвори новия стадион Cowboys , който струва 1.2 млрд. долара! Капацитетът му е 110 000 души, като има сектор за правостоящи и 3 000 ТВ екрана, така че феновете да не пропуснат нищо от мача.

Гай Лалиберт (на снимката)

Състояние: 2.5 млрд. долара

Източник: Cirque du Soleil

Основателят на Cirque du Soleil летя в Космоса и прекара в международна космическа станция 12 дни. Той плати 30 млн. долара за това приключение, което бе част от кампания за запознаване на света с недостига на питейна вода. С концерт (от Земята) се включиха U2, Шакира, Ал Гор изнесе реч.

Ели Броуд

Състояние: 5.4 млрд. долара

Източник: инвестиции

Известният филантроп през изминалата година силно критикува AIG. Той се опитва и да популяризира идея, според която, медиите трябва да работят по нетърговски модел. Неговата фондация често прави дарения на училища, медицински изследвания и др.

Жан Пол Де Джойра

Състояние: 4 млрд. долара

Източник: търговия и производство на козметика за коса, текила

Бившият бездомник днес е милиардер, женен за модел на Playboy. Посещава ВИП партита и прави такива в дома ви в Холивуд. Сред гостите му са Дан Акройд, Шон Пен и др.