Времената в момента са чудесни за фиктивните герои.

Световните пазари се възстановяват бързо от финансовата криза от 2008 г. като същото се случва и със богатствата на измислените герои.

Класацията на сп. Forbes за тази година се оглавява от новият участник в нея Карлайл Кълън, от вампирските новели Здрач. Кълън, който е на 370 г., е натрупал състояние от 34.1 млрд. долара.

Най-известният измислен герой, който тази година изпада от класацията, е Чичо Сам. Свадливият заселник в САЩ и бивш вербовчик на щатската армия записва най-големия спад на личното богатство в историята на класацията, след като състоянието му се стопява от "неизмеримо" през миналата година, до по-малко от 1 млрд. долара днес. Да, той има способността буквално да печати пари, но но колко точно струват те?

Ето и кои са най-богатите измислени герои според сп. Forbes:

1. Карлайл Кълън

Състояние: 34.1 млрд. долара

Източник: сложна лихва, дългосрочни инвестиции

Безсмъртният вампир и лекар от малък град тихомълком е натрупал състояние през вековете. През 1670 г. той получава щедро подаяние от италиански приятели; внася спестяванията си в банка и печели милиарди от сложна лихва. Прави хитри дългосрочни инвестиции в стомана, злато и петрол благодарения на дъщеря си Алис, която е финансов съветник и може да вижда в бъдещето; предвижда задаващите се рецесии, инвестира рано в Wal-Mart. Изкарва лекарска заплата в продължение на 340 години без да плаща за здравеопазване. Избягва светлината и парадирането с богатството си, но притежава няколко ценни неща като яхта, частен остров, колекция предмети на изкуството от Ренесанса. Нов член на класацията.

Кълън е герой от поредицата книги и филми Здрач.

2. Скрудж Макдък

състояние: 33.5 млрд. долара

Източник: Минно дело, търсене на съкровища

Състоянието на чичо Скрудж нараства поради рекордните цени на златото; Макдък държи по-голяма част от богатството си в златни монети. Печалбите му намаляват поради разходите за приключения с тримата му племенници и личния му пилот. Извинява се акционерите за това, че временно е изоставил „стиснатия" си начин на живот; обещава да бъде по-голям скъперник през новата година. Член на класацията от 1947 г.

Герои от комиксите за чичо Скрудж.

3. Ричи Рич

Състояние: 11.5 млрд. долара

Източник: Наследство, конгломерати

Най-богатото хлапе в света увеличава огромното си богатство вследствие на успешните продажби на роботите прислужници на Rich Industries. Над 2 милиона железните прислужници са пшродадени до днес. Другите бизнеси на Ричи Рич изоставан, но все още са печеливши. Момчето, което някога беше известно с екстравагантните си партита не присъства в социалния живот на Richville от юни. Твърди се, че все още скърби по смъртта на близкия си приятел и духовен съветник Майкъл Джексън. Член на класацията от 1953 г.

4. Тони Старк

Състояние: 8.8 млрд. долара

Източник: Отбрана

Милиардерът производител на оръжия има трудна година, след като си признава, че той е бронираният супер герой известен като Iron Man. Цената на акциите на Stark Industries скача с над 20%. Вече легендарните алкохолни и женкарски навици на Старк достигат нови нива. Нанася сериозни поражения на манхатънското си жилище след като се опитва да отвори бутилка шампанско с експериментална плазмена пушка; хванат от папараци да прегръща и трите сестри Кардашиян на различни срещи в една и съща вечер. Член на класацията от 1963 г.

Герой от комиксите и филмите Iron Man.

5. Джед Клампет

Състояние: 7.2 млрд. долара

Източник: Петрол и газ, банкиране

Цената на суровия петрол почти се удвоява през последната година, а стойността на Texas Tea на Клампет скача. Накрая изпълва заканата си да уволни дългогодишния си банкер Милтън Дрисдейл след обвинения за двуличие.

Герой от телевизионния сериял The Beverly Hillbillies.

6. Ейдриън „Озимандиас" Вейд

Състояние: 7 млрд. долара

Източник: Маркетинг

Роденият в разкош индустриалец известен като "най-умният човек на планетата" наследява огромно богатство на 17-годишна възраст, което раздава почти изцяло за благотворителност. Завръща се като костюмирания борец с престъпността Озимандиас. Натрупва ново богатсво от търгояиата със собствения си героичен образ. Огромният му бизнес мърчъндайзинг бизнес просперира въпреки слабата икономика. Бившият герой в момента разработва план за спасяването на света като се консултира с Бил Гейтс и Боно. Член на класацията от 2008 г.

Герой от комикса и филма Watchmen.

7. Брус Уейн

Състояние: 6.5 млрд. долара

Източник: Наследство, отбрана

Семейната компания Wayne Enterprises процъфтява под ръководството на главния изпълнителен директор звезда Лушъс Фокс; много от подробностите остават класифицирани но компанията има множество доходоносни договори с Пентагона. Член на класацията от 1939 г.

Герой от комиксите и филмите за Батман.

8. Зъбната фея

Състояние: 3.9 млрд. долара

Източник: Наследство

Митичната фея наскоро получи мултимилиардна безвъзмездна помощ от Дядо Коледа (който остава извън класацията на измислените герой, защото от сп. Forbes тази година са получили много писма от деца, в които се твърди, че той съществува). Дарението е толкова голямо, че годишното събиране на зъбчета може да се финансира само от лихвите; Дядо Коледа обаче настоял за документ, който забранява на разточителната фея да пипа главницата, отбелязвайки, че миналата година тя е похарчила 145 млн. долара, основно за малки подаръци.

Героиня от фолклора и филмите.

9. Търстън Хауел Трети

Състояние: 2.1 млрд. долара

Източник: Howell Industries

Усамотеният милиардер живее на отдалечен остров Тихия океан и принуждава геният изобретате, известен като Професора да създава „зелени" технологии за Howell Industries. Последните му продукти включват мообилни телефони от кокосови орехи, перални задвижвани с велосипеди и космически кораб от бамбук. Говори се, че разработва ядрени оръжия, извличани от черупки на миди. Приходите на компанията нарастват със 7% през последната година, но линчото богатсво на Хауел намалява, след като маймуна успява да излъже личния му асистент Уили Джилиган да й даде пин кода за банкомата на милиардера.

Герой от телевизионният сериал Островът на Джилиган.

10. Сър Тофам Хат

Състояние: 2 млрд. долара

Източник: Железници, недвижими имоти

Британският милиардер може да се похвали с най-голямата колекция от стари парни двигатели, които са основен начин на транспорт на остров Содор близо до Великобритания, където Хат притежава почти всеки квадратен сантиметър имоти. Хат притежава и няколко дизелови двигатели, но твърди, че те никога няма да спечелят неговата почит.

Герой от телевизионното предаване Thomas The Tank Engine & Friends.

Станете наш почитател във Facebook