Американците не обичат да слизат от колата си. След като drive-thru-то завладя ресторантите и закусвалните, то превзе банките - много клонове имат колонки с банкомати, подобни на бензиностанции, където човек може удобно да си изтегли пари без да се налага да слезе от колата си и да направи две крачки до банкомата на тротоара.

В САЩ е пълно и с drive-thru църкви, които повече приличат на лятно кино. Свещеникът стои на нещо като голяма тераса и извършва литургията, а хората са паркирали колите в двора на църквата и го наблюдават, точно като на автокино.

Вижте още няколко идеи за drive-thru:

Drive-thru стриптийз бар

Стриптийз бар Climax Gentlemen's Club предлага прозорец, в който набързо можете да се насладите на танците вътре. Една минута на прозореца струва 10 долара за един човек и 20 долара, ако в колата има повече зрители. Прозорецът е само един, така че ако пред вас има друга кола просто ще трябва да го изчакате.

Drive-Thru погребален дом

Искате да изпратите ваш познат към вечния му път, но не ви се слиза от колата?

В погребален дом Junior Funeral Home в Пенсакола, Флорида, можете просто да паркирате до прозореца на drive-thru-то, да погледнете покойника за последно, да се разпишете в книгата за съболезнования и да си продължите пътя, без да се занимавате с досадно висене и разговори с опечалените.

Собственикът на този иновативен погребален дом е бивш строителен работник, който се чувствал много неловко, когато посещавал погребение на колеги, загинали в инциденти и така му хрумнала тази идея. Услугата е въведена през 1986.

Бърза помощ Drive-Thru

Болница Станфорд в САЩ тества drive-thru спешно отделение. Не само, че е удобно, но и по-хигиенично, от гледна точка на това, че хора със заразни заболявания няма да стоят в претъпкан чакалня и да се заразяват един друг.

Лекуването на пациентите в колите им намалява времето, прекарано от последните в спешния център с около 1.5 часа, изчислили от болницата.

Drive-Thru сватба

По принцип drive-thru параклисът бил създаден за инвалиди, на които било трудно да слязат от колите и да влязат вътре, но хората толкова го харесали, че започнал да се предлага масово.

Молитвен drive-thru

Drive-thru -църквата, подобна на автокино, не е единственият вид такава църква в САЩ. Евангелистка църква в Лос Анджелис е преустроила павилиона за късане на билетчета на паркинга си в drive-thru-молитвена стая. Свещеникът стои вътре, а вие сте в колата си и се изповядвате през отворения прозорец. Тези молитви са безплатни, дори ще получите подарък Библия и бутилка минерална вода.

Арт галерия

През 2006 галерия във Ванкувър, Канада, измисли този начин за досег с изкуството. Посетителите спират до прозорец, където могат да изберат едно от шест видеа. Колко изискано!

Кафе по моникини

Кафене във Вашингтон се чуди какво да измисли, за да привлече клиенти. След като въведе сервитьорки по монокини, те предприеха следващата стъпка - сервитьорки по монокини ви обслужват на drive-thru!

Сервитьорките тук могат да заработят до 300 долара от бакшиши на ден.

Библиотека

През 2005 градската библиотека в Онтарио, Канада, отвори drive-thru гише, което работи 24-часа - сега вече гражданите нямат никакво извинение за невърната книга.