Лондонските таксиметрови шофьори, с техните приятелски настроени шофьори, които реално знаят с какво се занимават, бяха определени за най-добрите в света, според ежегодна анкета за качеството на предлаганите таксиметрови услуги.

Проучването на туристическия уебсайт hotels.com установи, че такситата в Лондон, въпреки че са най-скъпи, успяват да изместят конкуренцията си по света, оглавявайки класацията за трета поредна година. Лондонските таксиджии са събрали общо 59% от гласовете на пътуващите в няколко категории. Те са били определени за най-приятелски настроените и най-знаещите.

Шофьорите на такси в британската столица трябва да преминат през труден изпит преди да станат лицензирани таксиметрови шофьори. Жълтите таксита в Ню Йорк са на второ място в класацията, събирайки 27% от гласовете, което е ръст с 10% спрямо миналата година. Въпреки това, таксиджиите в Манхатан и Париж са били определени като най-грубите в света. Пътуващите смятат, че в Ню Йорк има най-много налични таксита.

Таксиджиите в Рим са били определени за най-лошите шофьори в света. 10% от пътуващите смятат, че в италианската столица може да се срещнат най-лошите таксиметрови шофьори, когато става въпрос за качество на превоза. Глобалната анкета класира такситата според нивото на чистота, цената, качеството на превоза, познаването на района, приятелско отношение, безопасност и достъпност.

В Топ 5 тази година бяха включени таксиметровите шофьори в Токио с 26% одобрение, Берлин със 17% и Банкок с 14%. Проучването за hotels.com, част от Expedia group, беше проведено сред 1 900 пътници в периода 11-28 май тази година.

Източник: БГНЕС