Вижте 12 души, които имат малко под един милиард долара, както и голям потенциал да влязат в списъка на милиардерите, според сп. „Форбс". Стига да не се разведат, разбира се, защото Тайгър Уудс направи обратното - от един милиард, вече е на половин.

Шон Паркър - 920 млн. долара

Компания: Facebook

Паркър е на малка крачка от първия милиард. Той има 4% дял в социалната мрежа. Джъстин Тимбърлейк ще играе неговата роля във филма за Facebook.

Марк Пинкъс - 850 млн. долара

Компания: Zynga

Пинкъс стои зад заразните игри във Facebook като Farmville, Zynga и др.

Джери Брукхаймър - 850 млн. долара

ТВ и филмов продуцент

Той продуцира Карибски пирати, а на големия екран участва с „От местопрестъплението", играта The Amazing Race и много други.

Джери Сайнфелд - 800 млн. долара

ТВ продуцент и актьор

Сериалът, носещ неговото име, е донесъл 2.7 млрд. долара за 12-те години, в които се снима и продължава да му носи 200 млн. долара на година от повторения. В останалото време той купува имоти в Ню Йорк, има гараж за 4 коли в Манхатън (което си е чудо), в който държи моторите си.

Ерик Лефковски - 750 млн. долара

Компания: Groupon

Той е съосновател на най-бързо разрастващата се компания в историята - Groupon. Това е страница, която дава информация за нови промоции и отстъпки за магазини и услуги.

Уилям Акман - 700 млн. долара

Управител на хедж фонд

Той скоро може да стане собственик на грандиозния апартаментен комплекс в Ню Йорк Stuyvesant Town-Peter Cooper Village.

Денис Гилингс - 700 млн. долара

Компания: Quintiles

Неговата компания извършва клинични тествания за фармацевтични фирми. Тя има 2.8 млрд. долара приходи и е най-голямата в сектора.

Рай Р. Ирани - 700 млн. долара

Компания: Occidental Petroleum

Акционерите ще празнуват когато Ирани се пенсионира - той е третият най-добре платен CEO в САЩ. Дори след това обаче, той ще продължи да получава пари като принц. Има акции на стойност 600 млн. долара в компанията.

Джеймс Камерън - 650 млн. долара

филмов режисьор

„Аватар" спечели приходи от 2.7 млрд. долара в света. Другите му филми, в това число „Титаник", са донесли общо 3 млрд. долара.

Майкъл Джордан - 500 млн. долара

баскетболист

Докато играеше за Чикаго Булс той печелеше по 90 млн. долара на година. По-голямата част от парите му идват от рекламни договори. Най-големият му спонсор е Nike.

Тайгър Уудс - 500 млн. долара

голф

В кариерата си е спечелил 130 млн. долара от голф и 900 млн. долара от рекламни договори. Жена му взе голяма част от тях при развода им, но той бързо ще навакса, прогнозират от „Форбс".

Джей Зи - 450 млн. долара

музикант

Джез Зи и съпругата му Бионсе са най-богата двойка в Холивуд. Дзей Зи и Мадона пък са в надпревара кой ще бъде първият изкарал един милиард от музика.