Председателят на News Corp Рупърт Мърдок е убеден, че хората трябва да плащат за онлайн съдържанието, което създават вестниците на неговата компания. Във Великобритания читателите на Times и News of the World трябва да заплащат за достъп до онлайн изданията на двата вестника.

Старият вестникар у Мърдок обаче мечтае да продава повече вестници и за да направи това, милиардерът е готово да тръгне срещу принципите си.

The Sun, който е единственият останал вестник на News Corp, чиято онлайн версия не е платена, в момента се опитва да подкупва хора, за да купуват печатното му издание

"Ще поставим истински банкноти в хиляди копия на вестник The Sun в събота!" обявиха от изданието в Twitter. "Купете си."

От News International съобщават, че The Sun, който отчита 3.8-процентен спад в тиража за последния одитиран шестмесечен период, за първи път пуска такава промоция.

"Това е нашия начин да дадем възможност на читателите да спечелят специална парична награда преди Коледа". "Много от тях изпитват затруднения през тази година с оглед на икономическия климат и това е специален предколеден подарък."

Може би спечелилите читатели ще използват парите, за да се абонират за онлайн изданията на Times или News of the World? Наистина ще са им нужни.