Янита Загорова е новият изпълнителен директор на Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ). Загорова наследява поста от Мария Шейтанова, която се оттегля в търсене на нови лични и професионални предизвикателства, съобщиха от банката за Profit.bg.

Янита Загорова, която работи в БАКБ от самото й основаване през 1996 г., ще продължи да управлява институцията в екип с Димитър Вучев, дългогодишен изпълнителен директор на банката. Двамата ще продължат да работят в съответствие с утвърдената практика на личен подход към клиентите и стремеж към създаване на продукти в пълно съответствие с техните нужди и желания.

„За мен е чест и предизвикателство да поема управлението на най-ефективната банка в България през последните години. Вярвам, че моят опит в институцията ще ми позволи успешно да продължа отличната работа на Мария Шейтанова, на която желая много нови постижения. Сигурна съм, че съвместно с чудесния екип на БАКБ ще продължим да предлагаме на нашите клиенти финансовите продукти и услуги, от които се нуждаят", каза Янита Загорова.

„БАКБ е институцията, с която в професионален план свързвам най-успешните си години до момента. Щастлива съм, че имах шанс да бъда част от невероятния екип на банката. Янита Загорова е дългогодишен член от този екип и вярвам, че ще продължи да работи за нашите клиенти с грижата и вниманието, на които са свикнали, и отлично ще се справи с новото предизвикателство, както е успявала във всяко свое начинание досега", каза Мария Шейтанова.

От 2003г. Янита Загорова (на 37 г.) ръководи звеното за Вътрешен одит в БАКБ.

Загорова притежава сертификати за професионална квалификация от британската Асоциация на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) и регистрирания в САЩ Институт на вътрешните одитори (Institute of Internal Auditors) - Certified Internal Auditor (CIA). Тя има магистърска степен по Бизнес администрация от Софийския университет „Св. Климент Охридски". Владее английски и руски език.