Американски комедиант пусна няколко свои клипа в YouTube, в които моли някой да му даде един милион долара. Дадоха му.

Крег Роуин пусна клип, в който заявява „Милионери, слушайте ме! Имам едно предложение - вие имате милиони и милиони долари. Дайте ми един!"

"Не ми трябват за нищо определено, просто мисля, че ще е страхотно. Не знам как точно ще ги изхарча. За начало ще отида на пътешествие..."

Роуин твърди, че е получил отговор и бизнесмен наистина ще му даде сумата.

Той казва, че е получил телефонно обаждане и писмо от мъж на име Бенджамин, който му е обещал парите.

Според критици обаче, всичко това е само PR-трик, с който комедиантът иска да направи страницата си по-посещавана.

Роуин обаче твърди, че ще докаже, че това не е лъжа на 2 февруари, когато Бенджамин ще му връчи чека в киносалон в Манхатън.

"Дали го заслужавам? Не знам, Може би - не. Но има толкова богати хора - нека и аз получа нещо," казва 27-годишният Роуин.

Клиповете на Роуин са няколко. След като никой не отговорил на първия, той не се отказал. В клиповете си той се обръща поименно към някои известни личности като Лейди Гага, Уорън Бъфет, Нелсън Мандела, децата на Уил Смит. Той дори се обръща към чилийските миньори и се извинява предварително, в случай че те не са милионери.

В последния си клип е облечен в смокинг, държи шампанско, и пуска запис, на който се чува гласа на Бенджамин, който казва „Здравей, Крег. Аз съм Бенджамин. Искам да те направя милионер. Да поговорим за това."

Той показва и писмо, в което се казва, че Бенджамин няма да иска нищо в замяна на единия милион долара, който ще му даде.

„Сега ви давам няколко секунди да ме намразите," завършва клипа си той.