Когато чуем думата „милионер" си представяме човек, който по цял ден играе голф или се забавлява на яхтата си. Мислим, че не работи, няма никакви проблеми и живее като в приказка.

Кои са митовете за милионерите, в които вярваме?

1. Милионерите укриват данъци

Да, много от тях укриват данъци, но това не е черта на всички. Най-богатият 1% от населението на САЩ плаща 40% от всички данъци в страната. В момента се подготвят закони, които дори ще увеличат този процент.

2. Милионерите са богати наследници

Всъщност не повече от 20% от милионерите в САЩ са наследили парите си, останалите 80% са се издигнали сами.

3. Милионерите се чувстват богати

По-голямата част от тях всъщност непрекъснато се тревожат за сигурността на парите си, за кредити, за пенсиониране. Няколко милиона вече не са такова несметно богатство, каквото са били преди години и не осигуряват кой знае какъв комфорт.

4. Милионерите имат високоплатени професии

Около половината от милионерите имат собствен бизнес. Около 80% от тях са завършили колеж, макар само 18% да имат магистърска степен.

5. Милионерите карат скъпи коли

Всъщност, повечето американци-милионери карат... Ford. На второ място е Cadillac, а на трето Lincoln

6. Милионерите играят голф по цял ден

Милионерите ходят на работа като всички нас. Едва 20% от милионерите в САЩ са пенсионери - те може би наистина често играят голф, но останалите работят.

7. Милионерите са сноби

Както казахме, няколко милиона вече не са кой знае каква сума. Милионерите карат Ford, връщат заеми и ходят на работа - за какви сноби говорим?