Експерти на руската агенция за имоти DOKI класираха най-достъпните острови в продажба в света, чиято цена не надвишава 100 хил. долара. Ето кои острови успяха да влязат в нея:

1. Гатун, Панама.

Островът (на снимката) струва 30 000 долара, а площта му е 0.3 хектара. Разположен е в най-голямото сладководно изкуствено езеро в света, като само за 40 минути от него може да се стигне до пристанището в Панама Сити. Засега обаче единствените му обитатели остават маймуните, папагалите и токаните.

2.МакГибън, Канада.

Канадският остров с 252 кв. км струва само 35 200 долара. Той е е разположен по река Сейнт Джон, до гр. Федериксън, и е рекламиран като подходящ за лов, риболов и кану-каяк. Единственият му минус е, че върху него не може да се строи заради пролетното пълноводие.

3. Долфин Бей, Панама.

Островът, на който растат ананаси, е разположен близо до архипелага Бокас дел Торо. Той е с площ 610 кв. м и струва 40 000 долара и според продавачите има прекрасен залив, подходящ за семейна вила.

4. Биг Тъкет, Нова Шотландия, Канада.

Цената на необитаемия остров в Нова Шотландия, Канада е 65 600 долара. Размерите- 149.7 кв. км. Макар да няма нито един жител, той пази няколко стари фара.

5. Пиджън, Никарагуа.

Островът с ахатови скали, подходящ за риболов, може да бъде купен изцяло или на части. Цената на целия остров е 69 000 долара и според продавача той е отлично място, където да наблюдавате птиците.

6. Гънин, Нова Шотландия, Канада.

Отново канадски остров зае шестото място. Той може да бъде купен за 70 190 долара, а площта му е малко по-малко от 3 хектара.

7. Барнард, Флорида, Сащ.

Следващият остров в класацията е разположен на час от парка Дисниленд. Цената му е 74 900 долара.

8. Илха Каетано, Брализия.

Островът със 172 кокосови палми се предлага за 79 500 долара.

9. Исла ел Перу, Никарагуа.

Офертата за острова, разположен близо до Гранада, е за 90 000 долара, но с опция той да бъде превърнат в малък курорт.

10. Бъмбо, Нова Шотландия, Канада.

За 99 900 може да се сдобиете с остров с каменен плаж от едната страна, пясъчен - от другата и гора в центъра.