Понякога напрежението си казва думата и директорите на големи компании си изпускат нервите на публични места. От CNBC са подбрали няколко подобни изблици на важни хора от корпоративния свят. Ето ги и тях:

Карол Барц, Yahoo!

Карол Барц зае поста главен изпълнителен директор на Yahoo! през януари 2009 г. и веднага стана известна с мръсния си език. Едно от неща, които Барц прави, след като поема Yahoo е да уведоми служителите, че ако някой от тях изкарва поверителна информация извън компанията, тя ще го "изрита на ши****я Марс."

По време на интервю с основателя на TechCrunch Майкъл Арингтън, Барц се изнервя от критиките му по отношение на Yahoo и му заявява, че той е част от "много малка компания", след което приключва интервюто като му заявява "да се ш**а."

Джеф Скилинг

Джеф Скилинг е бившият президент на енергийната компания Enron, която през 2001 г. фалира. Скилинг и председателя на Enron Кенет Лей бяха съдени за счетоводни измами и прикриване на резултатите на компания.

През април 2001 г., Скилинг участва в конферентен разговор с борсови анализатори и представители на медиите. Сред участниците е и Ричард Гръбман, управляващ директор на Highfields Capital Management. Той изявява желание да види счетоводния баланс на Enron, но от компанията му заявяват, че това може да стане на по-късен етап, без да уточняват кога.

Гръбман им казва: "Вие сте единствената финансова институция, която не може да покаже счетоводния си баланс или извлечение за паричните потоци след като сте обявили отчета си." Скилинг дипломатично му отговаря, "Ами, много ви благодарим и го оценяваме. Зад**к!"

Стив Балмър, Microsoft

От 2000 г., когато Стив Балмър стана CEO на Microsoft, неговото богатство значително нарасна и той вече е в списъка на милиардерите на сп. Форбс. Той е известен и с ентусиазираното си поведение, заради което е сензация в YouTube. По-голяма част от това поведение минава за добронамерен ентусиазъм, но нещата придобиват грозен оттенък когато Google наема бившия инженер от Microsoft Марк Луковски.

Луковски заявява, че когато Балмър научава, че той отива в Google, хвърля стол в офиса си. Балмър след това започва да прави изказвания по адрес на CEO-то на Google Ерик Шмид. Думите му са "М***а му, ще го закопая тоя. Правил съм го преди и пак ще го направя. М***а му, ще унищожа Google."

Радж Раджаратнам, Galleon

Сред доказателствата, използвани за осъждането на Радж Раджартнам по обвинения в търговия с вътрешна информация, нито едно не е толкова уличаващо, колкото записите на неговите телефонни разговори. Един от тази разговори е между него и неговия брат, Регнан, след като Радж купува близо 126 000 акции на Clearwire Corp. преди очаквана сделка със Sprint Nextel.

От Wall Street Journal излизат с публикация за вероятността от подобна сделка, което затруднява търговията на Радж преди официалното изявление на компаниите. На записите Регнан оценява положението, в което се намират ясно и просто. "Пре***ни сме, човече". Неговият адвокат Джон Дауд пък показа среден пръст на камера на CNBC, след като присъдата беше обявена.

Мел Кармазин, Sirius

Sirius XM Radio Inc. е компания, която предлага сателитно радио в Северна Америка. Компанията започва като Sirius Satellite Radio през 2002 излъчвайки новини, музика, спорт и естествено шоуто на Хауърд Стърн, който получава пакетно възнаграждение в размер на 500 млн. долара, когато се присъединява през 2006 г. Впоследствие обаче настъпват трудни времена за компанията и през 2007 г. цената на акциите й пада до 2.90 долара за брой.

През май 2007, Sirius провежда събрание на акционерите в Ню Йорк. На него главният изпълнителен директор Мел Кармазин прави изказване с цел да успокои изнервените акционери, че тяхната инвестиция в компанията е била добра. Освен че прогнозира, че цената на акциите ще скочи, той успява да се заяде и с най-големия конкурент XM Satellite Radio, като казва, че въпреки че времената за неговата компания са трудни, тя е "по-малко скапана" от XM. Скоро след това двете компании се сливат, за да създадат Sirius XM Radio.

Марк Закърбърг, Facebook

Социалната мрежа Facebook е популярна от 2004 г. сред хората, които се предполага, че трябва да работят, вместо да висят в нея. Въпреки популярността на сайта, хората винаги са имали опасения по отношение на сигурността на техните лични данни, но CEO-то Марк Закърбърг не действа по най-добрия начин, за да разсее тези опасения.

Разменени онлайн съобщения между Закърбърг и негов приятел стават публично достояние. В хода разговора Закърбърг твърди, че разполага с "над 4 000 имейла, снимки и адреси" на потребители и когато е запитан как ги е получил, той отговаря, "Хората просто ги пращат. Не знам защо. Имат ми доверие. Тъпи ши****ци."

Дов Чарни, American Apparel

American Apparel е производител на облекла базиран в Лос Анджелес и основан от главния изпълнителен директор на компанията Дов Чарни. Той получава доста похвали за начина си на управление на компанията, в това число плащането на добри заплати и отказа му да аутсорсва производството. Срещу Чарни обаче има и няколко дела за сексуален тормоз, въпреки че досега нищо не е доказано.

Ено от делата е заведено от координаторка на търговско изложение, която твърди, че Чарни се е разголил пред нея. В статия за The Jewish Journal, Чарни отхвърля обвинението като заявява, "Мога да си извадя **** сега и ви гарантирам, че никой няма да бъде обиден."