Съоснователят на Facebook Марк Закърбърг вече ще яде само месо от животни, които е убил сам - или никакво. Целта на диетата му е да оцени по достойнство факта, че живо същество е загинало, за да може той да живее.

27-годишният милиардер е започнал диетата като последното от серията "лични предизвикателства", които провежда в малкото си свободно от работата по Facebook време. "Ям много по-здравословна храна", заявил е Закърбърг.

"Освен това научих много за екологичното земеделие и отглеждането на животни", продължава той. "Лесно е да приемем за даденост храната, която ядем, когато можем да ядем хубави неща всеки ден".

По-големите животни все пак се изпращат за разфасоване на касапин, който ги връща обратно на Закърбърг и приятелката му Пресила, за да ги сготвят по желание. Закърбърг е споделил за новата си диета на страницата си във Facebook където е публикувал и снимка на убито пиле и приготвените ястия.

"Тази година практически станах вегетарианец, защото единственото месо, което консумирам е от животни, които съм убил сам", заявил е той в email. "Много хора забравят, че живо същество трябва да умре, за да ядете месо, затова целта ми е да не си позволя да забравя това и да съм благодарен за това, което имам".

Той все още посещава ресторанти, но избира вегетарианските блюда от менюто.

Източник: БГНЕС