Доларът се насочи към три-седмично дъно спрямо йената, преди изнасянето на данните за заетостта в САЩ, които се очаква да са по-лоши от средните очаквания на специалистите.

Потвърждението на по-бавното от очакванията възстановяване на щатската икономика би накарало инвеститорите да прогнозират и по-късно повишение на лихвите.

Японската валута поскъпна спрямо 15 от 16-те основни такива, след като азиатските индекси промениха първоначално възходящия си тренд днес. Данни за понижение на китайския индекс на промишлената активност съдействаха за това.

Еврото се насочва към най-дългото си седмично повишение спрямо долара от март насам.

Доларът поевтиня до 80.72 йени рано сутринта, спрямо 80.90 йени късно снощи по време на щатската търговия.

Вчера щатската валута регистрира най-ниската си стойност от 13-ти май - при ниво от 80.57 йени за долар.

Доларовият индекс се понижи минимално до 74.21 пункта, или най-ниската му стойност от 6-ти май насам.

Прогнозите на анализаторите са за забавяне на заетостта до 165 000 през май, спрямо повишението й с 244 000 през април.

Ако данните в действителност излязат такива, то инвеститорите се надяват да има по-нататъшни дебати за запазване на стимулите за щатската икономика.

Спрямо еврото доларът се разменя тази сутрин на нива от около 1.4480. Вчера единната валута преодоля временно психологическото ниво от 1.4500, но ръста й отново бе ограничен от 1.4525, което я върна под 1.4400.

Лошите данни от Великобритания продължават да държат паунда на относително ниски нива спрямо долара. Един паунд се разменя за 1.6340, което е близо до най-ниската му стойност за деня.

Спрямо франкът доларът се търгува трайно над 0.8400, което е добър сигнал, че може би вече е намерено дъното при валутната двойка след вчера.