68 депутати от ПГ на Коалиция за България и ДПС внесоха вот на недоверие към правителството за антикризисната политика. Вотът бе внесен в деловодството на парламента в 13.02 часа.

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че е видял нови аргументи за вота на недоверие, който опозицията готви, след срещата с представители на КТ „Подкрепа" и ръководството на БСП. Участниците в срещата обсъждаха актуалната политическа обстановка близо два часа.

„Истинският проблем на това правителство не е социалният министър, не е дори финансовият, който ние смятаме за вреден, некомпетентен - проблемът е друг, защото него го търпи, поощрява и му дава допълнителни правомощия - министър-председателят.

След като г-н Борисов поиска вот на доверие без да прави промени в кабинета, без да прави промени в политиката, този вот е срещу министър-председателя", заяви Станишев.

„Провал на антикризисната програма няма след като всички показатели на макроикономическата система са стабилни, коментира от своя страна зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев мотива за вота на недоверие.

„От друга страна това е един парламентарен похват на опозицията, познат от дълбока древност, това е начин за придобиване на значимост на опозицията, всъщност няма и какво друго да направят", каза Главчев.

Той допълни, че упрекът за предизборно увеличение на пенсиите също е неприемлив, тъй като тази възможност е предвидена от финансовия министър още миналата година при условие, че бюджетът има добри показатели в средата на 2011 година.

Източник: Фокус