Европейските акции регистрираха понижение днес, след като президента на САЩ - Барак Обама и Конгреса не успяха да стигнат до споразумение за повишение на дълговия таван на страната.

Банките регистрираха понижение в цените на акциите си, след поредното понижение на рейтинга на Гърция от страна на рейтинговата агенция Moody's.

По-слаби от очакванията резултати, изнесени от най-голямата дискаунтна авиокомпания в света - Ryanair Holdings, доведоха до поевтиняване на акциите й с 1.7%.

Книжата на Bank of Ireland Plc поскъпнаха с 7.9%, след като ирландското правителство взе решение да продаде дял за 1.12 млрд. евро в най-голямата финансова институция в страната.

Като цяло индексът Stoxx Europe 600, следящ представянето на най-големите европейски компании, загуби 0.5% от стойността си до 270.66 пункта.

Показателят отбеляза повишение през изминалата седмица след решението достигнато от европейските лидери по въпроса с Гърция.

Фючърсите на Standard & Poor's 500, сочат отваряне с 0.9% на отрицателна територия.

Родните индекси за пореден път се разграничиха от всеобщите европейски тенденции и отбелязаха повишение. Индексът на сините чипове SOFIX добави 0.6% към стойността си рано тази сутрин.