Ако сте решили да прекарате лятото някъде на екзотично място, не е лошо да знаете кои са най-опасните плажове по света, които освен екзотика, ви предлагат и доста рискове, съобщава novini.bg.

Плажовете Куинсленд и на островите Тиви в Австралия са опасни заради отровните кубомедузи или т. нар. „морски оси", които притежават едни от най-силнодействащите животински отрови.

На плажовете Fish Hoek (ЮАР) може да срещнете бели акули. Миналата година край бреговете на Кейптаун са регистрирани 21 нападения на акули на хора, като 6 от тях са с летален изход.

Плажът Zipolite Beach (Мексико) е опасен заради силното си подводно течение, а Атолът Бикини на Маршаловите острови е с опасно ниво на радиация.

Плажът New Smyrna в САЩ има славата на курорт-кутсуз заради акулите, постоянните нещастни случаи във водата и честото падане на мълнии.

Плажът Copacabana (Бразилия) има лоша репутация заради високото ниво на престъпността, а Repulse Bay (Хонгконг) е пълен с огромно количество боклук и има големи екологични проблеми.

Опасните пирани могат да ви откажат от плажовете на Сан-Паулу (Бразилия), а нападения от диви лисици ви дебнат на Вирджиния-Бийч (САЩ).

Крокодили пък дебнат на плажовете Cable Beach (Австралия).