Мултимилионерите и милиардерите харчат сериозни суми за редки автомобили, предмети на изкуството, антики и дори балсамирани акули. Ето някои от най-интересните покупки.

Mиналата седмица ви показахме част от най-страхотните (и най-странните) неща, които богатите си купуват, подбрани от Business Insider.

Ето и още няколко примера за това как се забавляват богатите:

Лари Елисън притежава дом оборудван с въжена железница

Главният изпълнителен директор на Oracle Лари Елисън купува своя дом в Малибу за 20 млн. долара, което е само една малка част от състоянието му оценявано на 26 млрд. долара

Имението разполага с тенис корт и басейн, но впечатляващото е, че част от двора е свързана с основната къща с въжена железница, която се спуска към по-ниското ниво на терасираният имот.

Владимир Антонов наскоро си купи футболен отбор

Живеещият в Лондон бизнесмен Владимир Антонов стана поредният руски собственик на британски спортен отбор, след като купи Портсмут през юни.

Той е един от все повечето руски бизнесмени, които притежават спортни клубов в родината си или в чужбина.

Джеф Безос финансира таен проект за космически кораб

Основателят на Amazon Джеф Безос финансира Blue Origin LLC за построяването на космически кораб. Проектът е един от трите начинания, свързани с пътнически полети в космоса, който се финансират от милиардери (другите двама са Ричард Брансън и Илон Мъск).

Стивън Спилбърг притежава реквизит от филма "Гражданинът Кейн"

Състоянието на филмовия режисьор Стивън Спилбърг се оценява на около 3 млрд. долара.

Въпреки че може да избере доста неща от реквизита, използван в неговите собствени филми, през 1982 г. той е платил на търг около 60 000 за шейната "Rosebud," от класиката от 1941 г. на Орсън Уелс "Гражданинът Кейн".

Дейвид Кох разполага със собствен летящ балон

Състоянието на инженера и бизнесмен от Ню Йорк се оценява на 19 млрд. долара. Той харчи милиони, за да докаже, че климатичните промени са измислица.

Като част от тази кампания той инвестира във внушителен летящ балон, който спира в различни градове в САЩ, за да покаже, че климатичните промени са просто „въздух под налягане."

Бил Гейтс е собственик на най-популярния дневник на Леонардо Да Винчи

От 30-те оцелели научни труда на Да Винчи, Кодекс Лестър е най-популярен.

Гейтс го купува на търг през 1994 г. за 30.8 млн. долара, което го прави най-скъпата книга продавана някога.

Колекцията от предмети на изкуството на Стивън Коен включва Акулата на Деймиън Хърст

Като хеджфонд мениджър и основател на SAC Capital Advisor, състоянието на Стив Коен възлиза на 11.4 млрд. долара.

Той похарчи 137.5 млн. долара за картината Жена III на Вилем де Конинг (втората най-скъпа картина продавана някога), а наскоро плати 110 млн. долара за произведение на Джаспър Джоунс.

Акулата на Деймиън Хърст му излиза доста по-евтино - само 8 млн. долара.

Още любопитни новини във Facebook