Известният мексикански предприемач Карлос Слим, който в момента е най-богатият човек в света, три пъти се е оказвал на границата на смъртта през 1997 г. и по чудо е оцелявал, пише в неговата новоиздадена биография „Тайните на най-богатия човек на света. Карлос Слим“.

Биографът Хосе Мартинес разказва, че милиардерът имал сериозни проблеми със сърцето, които в крайна сметка наложили да бъде опериран. По време на операцията Слим се люшкал между живота и смъртта и по собствените му думи три пъти „ си отивал и по непонятен, чуден начин се връщал назад“.

Сърдечните проблеми на Слим започнали през 1992 г.,а през 1997 г. му е поставена диагноза „аневризма на аортата“, която налага спешна операция. Слим обаче трудно понесъл хирургията. По време на операцията сърцето му три пъти спирало и в един момент хирургът дори излязъл от операционната и съобщил на близките му, че е починал.

Слуховете за смъртта на Слим бързо внесли паника на мексиканската борса и дори отекнали в Ню Йорк. Паниката продължила и през трите и половина месеца на възстановяването му.

Да натрупаш милиарди, но въпреки това да се окажеш на границата на смъртта - според Мартинес случилото се на хирургическата маса силно повлияло на мирогледа на милиардера.

Той започнал да цени „това, което не може да се купи с пари. Способността да си активен и подвижен човек, да се наслаждаваш на общуването с близките си“, пише биографът.

Може би затова 70-годишният днес Слим не пожела да се премести в по-луксозно и комфортно жилище от това, което обитава вече 30 години, и заявява, че ще излезе от дома си „само с краката напред“.

За Слим домът му е скъп и заради спомените за съпругата му, починала през 1999 г.

През 2010 г. Слим зае първо място в класацията на Forbes на най-богатите хора на планетата със състояние от 74 млрд. долара. Основният му бизнес е свързан с телекомуникации в Мексико и Латинска Америка.

Стани наш фен във Фейсбук