Историческият хотел Мария Кристина (Maria Cristina) в Сан Себастиан отваря врати след реставрация на стойност 25 милиона долара, съобщи Асошиейтед прес.

Хотелът е част от Luxury Collection Hotels & Resorts на Starwood Hotels & Resorts Worldwide. Обновяването на хотела приключи на време за 100-годишнината му този месец.

По-рано тази година реставрация за много милиони бе направена и на хотел Алфонсо XIII в Севиля, който също е част от от Luxury Collection Hotels & Resorts. В началото на 2013 година ще започнат да приемат гости и обновените хотелите Пренс дьо Гал (Prince de Galles) в Париж и Грити пелис (The Gritti Palace) във Венеция.

Като част от стратегията на Starwood да заздрави портфолиото на марката ни, правим големи инвестиции за обновяване и възстановяване на някои от нашите най-емблематични хотели, коментира Роулан Вос, който ръководи отдела за Европа, Азия и Близкия Изток в Starwood хотелс енд ризортс, пише БТА.

Хотел Мария Кристина е любимо място в този град от 1912 година и е централна сцена за действие на филмовия фестивал Сан Себастиан повече от половин век, отбеляза Пол Джеймс, който ръководи марките Ст. Риджис (St. Regis) и Luxury Collection Hotels & Resorts.