Американският президент Барак Обама отпразнува 51-я си рожден ден като игра на голф край Вашингтон, позволявайки си малко спокойствие преди тримесечната си предизборна кампания.

Роден на 4 август 1961 г. в Хавай, американският президент игра голф във военната база Андрюс, откъдето трябваше да отиде в резиденцията Кемп Дейвид на стотина километра от столицата.

Той получи електронни картички от съпругата си Мишел, но също и от своите противници републиканците, информира БГНЕС.

Мишел Обама поиска с SMS и електронна поща от поддръжниците на своя съпруг, кандидат за преизбирането си на 6 ноември, да подпишат онлайн поздравителна картичка. "Кампанията ще стане по-интензивна, знам, че за Барак е важно да знае на своя рожден ден, че има вашата подкрепа", пише първата дама.

От своя страна Националният републикански комитет предложи на своите активисти да изпратят фалшиви иронични поздравителни картички, подписани от руския президент Владимир Путин, венецуелския държавен глава Уго Чавес и от видни американци.

Обама смята да отпразнува истински рождения си ден със седмица закъснение на 12 август в семейната си къща в южната част на Чикаго, където ще се проведе и заседание във връзка с набирането на средства за предизборната му кампания.