Докато всички погледи са насочени към Google и прототипа на самоуправляващ се автомобил на компанията, китайският производител на електрически автомобили BYD пусна кола, която се управлява понякога сама.

Колата носи името Su Rui и се продава с дистанционно, което позволява на собственика да я паркира от разстояние или да я извиква при себе си. Собствениците на този автомобил обаче не трябва да очакват колата да хвърчи с бясна скорост към тях, след като са я извикали. Когато се движи сама максималната й скорост е 1.9 км/ч, пише Джон Кьоцир от VentureBeat.

Това е първият автомобил с нормални размери, който може да се управлява с дистанционно управление.

С дистанционното управление на китайския автомобил също така може да се пуска парното или климатика, така че човек може да си остане вкъщи в първите няколко минути, докато температурата в колата стане приемлива, вместо да се поти или да мръзне.

Цената на Su Rui е 10 365 долара за модела с 1.5-литров двигател и 15 710 долара за модела с турбо. Автомобилът в момента се продава само в Китай, но той доказва, че масовите самоуправляващите се коли са на път към пазара.