Наемите на апартаментите в Манхатън се повишиха през септември, достигайки до нива само на 2.1% от най-високите стойности в историята.

Подобрението на заетостта е довело до по-ожесточена конкуренция сред наемателите, което инициира поскъпване на средния наем до нива от 3 195 долара през септември, или с 10% над нивата от същия месец на миналата година.

На месечна база наемите са се повишили с 3.2% през септември. Броят на отдадените под наем през изминалия месец апартаменти се е повишил с 55% в сравнение с предходната година, сочат още данните на имотните агенции.

Значително по-добри условия се наблюдават на пазара на труда, което прави много възможно преминаването на исторически най-високите наеми от 3 265 долара от пика през 2006 година.

Много е вероятно да станем свидетели на преминаване на тази рекордна стойност през първото тримесечие на следващата година.

Наемателите все повече се конкурират с потенциални купувачи, желаещи да придобият имот в най-скъпия квартал в света.

Нюйркското сити е създало 77 400 нови работни места през последната една година според данни на министерството на труда в страната.

Свободните апартаменти са се задържали без наематели средно 39 дни през тази година до септември, което е най-краткият период от две десетилетия насам.