Основателят на корпорацията Virgin Ричард Брансън представи лекция пред студентите от Варшавския университет в Полша.

Известният милиардер говори пред студенти за основните неща, които трябва да знаят, създавайки собствен бизнес. Брансън заяви, че за успеха е нужно „да вървите навътре и да не се страхувате да опитвате“.

Той сравни това с обучението по плуване, когато хората се учат в плитчините, а после инструкторът плува с тях навътре в морето, оставяйки ги в един момент сами, съобщава агенция РАР.

„Най-важна е добрата и интересна идея. После трябва да определите има ли аналогичен продукт на пазара и да помислите с какво можете да се отличите сред конкурентите. Важно е да работите с хора, които вярват във вашата идея и ще бъдат добър пример за останалите“, каза той и даде за пример музикалното списание The Student, неговия първи успешен бизнес проект, който създава на 16 години и който се отличава с уникални интервюта.

Компанията на Брансън Virgin включва около 350 различни филиала- от магазини за музикални дискове, авио- и железопътна компания, радиостанция, издателство до отбор във Формула1.

Брансън е известен още с нестандартните си постъпки, включително създаването на собствено токшоу и няколко опита да подобри световния рекорд по скорост.

По оценките на сп. The Times състоянието му възлиза на над 3 млрд. паунда.