Нова широкообхватна автомобилна застраховка под наименованието Каско 10 започна да се предлага от застрахователната компания Интерамерикан България.

Целта на новия продукт е да осигури на клиентите спокойствие чрез редица допълнителни покрития, отстъпки и допълнитени услуги, коментираха от компанията.

Комбинирана автомобилна застраховка представлява пакет от застраховки, за пълна защита на автомобила и интересите на неговия собственик. Освен задължителната Гражданска отговорност, в продуктът включва злополука на местата; асистанс и Автокаско.

Клиентите имат право на неограничен брой повиквания на пътна помощ, независимо от пиричините за обездвижването на автомобила (липса на гориво, липса на електричество, смяна на гума). Астистансът покрива и правната защита на застрахования, когато срещу него е повдигнато обвинение от трети лица за причинените им имуществени или неимуществени вреди.

Каско на МПС е с три възможни клаузи – Каско А, което дава базово покритие за пожар и природни бедствия; Каско Б в което се добавя и ПТП и Мега Каско, което включва и умишлени действия, кражба и грабеж на цялото МПС.

Каско 10 дава възможност за денонощно обявяване на щети, както и оглед на място при сключване и при щета, уточнява още застрахователят.

Предвидени са и няколко възможности за допълнителни условия – за ремонт в официален сервиз, за ремонт в доверен сервиз и възстановяване на щети в чужбина.

От Интерамерикан конкретизират 16 причини за покупката на този продукт:

1. 20% авансов бонус от премията (Авансовият бонус следва да бъде възстановен само при завеждане на претенция за която няма осигурен регрес).

2. 10 % отстъпка за застраховки “Имущество” и “Индивидуална злополука”.

3. Аuto Help за 10 ст. на месец.

4. Застраховка “Злополука на местата” с лимит 1 000 лв. (само за мястото на шофьора) за 10 ст. на година.

5. Изплащане на обезщетения до 10-я ден, след предоставяне на всички необходими документи

6. Възможност за възстановяване на щети в официални сервизи за леки автомобили над 3 години (срещу допълнителна премия).

7. Възможност за възстановяване на щети в желан доверен сервиз за леки автомобили до 8 години (срещу допълнителна премия).

8. БЕЗПЛАТНО! разширение за чужбина - обезщетение по експертна оценка. Възможност за репатриране на застрахования автомобил при невъзможност да се придвижва на собствен ход.

9. Ремонт в чужбина (Срещу допълнително платена премия).

10. Възстановяване на щети в над 10X10 сервиза на територията на цялата страна.

11. До 10 минути за получаване на информация за стойност на автомобила и котация.

12. 3 удобни и гъвкави варианта на покритие “Пътна помощ” в съчетание с КАСКО 10.

13. Увеличение на лимита по Асистанс, покритие В – когато Асистанс компанията не може да осигури услуга в чужбина „Интерамерикан България” ще Ви възстанови разходи в рамките на 150 EUR.

14. Ефективна честна и прозрачна Бонус-Малус схема (за клиенти физически лица). До 40 % отстъпка при липса на щети!

15. Възможност за 24/7 регистрация на щети

16. Съдействие при щета на телефон 0700 12 680