Оказа се, че няма по-добра водка от нашата и то не според посетителите на кръчмата в Горно Нанадолнище, а според конкурс на светско издание, следящо световните тенденции в алкохолния бранш. Тази седмица българската водка FLIRT се завърна от конкурс с най-висок ценз с признанието Master на водките за 2012 година.

Организатор на съревнованието е списанието The Spirit Business - лидерът на мнение за последните световени тенденции във високоалкохолните напитки. В него селектирано международно жури всяка година подлага на безкомпромисни оценки топ брандове алкохоли в категориите водка, уиски, джин, текила и други.

Дегустациите се провеждат в Лондон на „сляп” принцип от дестилъри, журналисти, пишещи ревюта за алкохолни продукти, бармани в престижни хотели и търговци, които отговарят за спиртните напитки в големи търговски вериги. Никой не знае какво опитва и не може да се влияе от популярността и историята на съответния бранд.

Професионалисти в бранша отредиха най-голямата награда на FLIRT в категорията водки, като по-надолу в класацията останаха отличници като Finlandia Platinum и Danzka Vodka. Марката ни задмина двата световни бранда и в още една категория - за „Дизайн и опаковка” този път със златен приз.

И то неслучайно - само преди година компанията производител направи редизайн на FLIRT съвместно с една от най-известните агенции за продуктов дизайн в Европа – JustBlue. Новият външен вид на напитката впечатлява с елегантност, изчистени линии и създава усещане за класен продукт с кристална чистота.

Според оценките на експертите тази висия е в пълен синхрон със самия вкус на продукта. FLIRT водка е произведена с една от най-модерните технологии в Европа за дестилиране на зърнен спирт, извлечен от селектирана пшеница.

Скоростта на смесване на съставките може да се опише образно, като падане на вода от 17-метров водопад. Безкомпромисният контрол на качеството на съставките и многостепенната каскадна обработка гарантират отличен краен продукт, чийто единствен недостатък в очите на по-взискателните консуматори е... неговият български произход.

Престижните отличия от Лондон обаче доказват, че една родна водка може да се конкурира съвсем успешно със световни марки.