Бивша готвачка, откраднала близо 90 хиляди паунда от основно училище в британската провинция, където работила цяло десетилетие, бе вкарана зад решетките.

51-годишната Маргарет Бейли в продължение на шест години източвала десетки хиляди лири от училищната каса, за да финансира глобалната си империя с недвижимо имущество, съобщава БГНЕС.

Тя използвала парите, които заделяла от училищни екскурзии, храни и коледни празненства, за да купува имоти в САЩ и България.

Жената, определяна от мнозина като "живота и душата" на основно училище "Ендън Хол" в Ендън, Стафоршир, започнала да краде през 2005, когато била повишена от готвачка в помощник-мениджър.

Бейли бе осъдена на два и половина години затвор, след като пледира виновна по четири обвинения в кражба, две в измама и едно във фалшиво счетоводство.

Обявявайки присъдата й, съдия Гренвил Стайлър заяви: "Последиците от Вашата непочтеност са ужасни за Вас. Вие изгубихте работата и семейството си и бяхте унизена пред цялата общност. Но въпросното унижение е напълно заслужено".

Британката работела в малкото селско училище в продължение на десет години. Тя пишела чекове на себе си и членовете на семейството си, след което прикривала следите си.

Властите я хванали на тясно през декември м.г., когато забелязали нередности в счетоводните й отчети.