Никога не е късно човек да стане предприемач.

В последната серия на щатското телевизионни предаване Shark Tank, в което начинаещи предприемачи се опитват да получат средства, като представят продуктите и услугите си на група инвеститори, две баби от Йелм, Вашингтон, получиха инвестиция от 250 000 долара от милиардера Марк Кюбан и Барбара Коркоран за тяхната компания, произвеждаща ароматизирани бонбони, наречени Ice Chips.

В замяна на получените средства Бевърли Вайнс-Хейнс и Шарлът Клеъри са предоставили на Кюбан 40-процентов дял в тяхната компания, въпреки че първоначално дошли в шоуто с намерението да не предоставят по-голям дял от 15%.

Двете възрастни дами не са типичните предприемачи. Те имат общо 37 внуци. Бонбоните се произвеждат от ксилитол, който е здравословна алтернатива на захарта и се предлагат в 17 различни вкуса.

Преди двете баби да започнат своя бизнес, им било казано, че никой не може да направи твърди бонбони от ксилитол. Сега те вече ги продават по цял свят и са на път да генерират 1 млн. долара продажби до края на годината.

С помощта на получената инвестиция те се надяват да започнат по-мащабна дистрибуция.