Офисът на Berkshire Hathaway, където всеки ден в последните 50 години можем да намерим Уорън Бъфет се намира в Омаха, Небраска.

Само дни след като Ви информирахме, че свободните средства на управляваната от Бъфет компания са близо до рекордна стойност, се пренасяме на мястото, където той прекарва голяма част от деня си.

Третият най-богат човек в света живее в дом, който е купен през 1958 г., а в този офис се пренася 4 години по-късно. Влизаме ли?

На вратата ни посреща надпис „Инвестирай като шампион днес“. Служителите на Berkshire Hathaway докосват надписа всяка сутрин, за да са успешни в инвестирането, подобно на Notre Dame във футбола.По стените на офиса си, Бъфет държи снимки на любимите си хора – баща си, децата си и др.

Забелязахте ли, че липсва компютър. Да, Бъфет споделя, че единственото което му трябва е телефон и отчетите на компаниите, в които инвестира или планира да инвестира.Когато е на 21 години, Бъфет харчи 100 долара за курс на Дейл Карнеги, тъй като е ужасен от говоренето пред други хора. Е, това му помага в последствие да предложи на жена си.

Книги, книги и световната енциклопедия. Помните, нали – тук няма компютър.Автограф от Джей Зи, с когото дели корицата на сп. Forbes.

Децата на Бъфет.Бъфет и членовете на Борда на директорите на Berkshire Hathaway, заедно с Бил Гейтс пият шейк.

Е, това беше, хайде махайте се!