Уорън Бефет е вторият най-богат човек в света с нетно богатство от 46 млрд. долара. Въпреки че има възможност да си купи всичко каквото пожелае и да живее в изключителен лукс, инвестиционното гуру все още живее в дома си, за който е платил 31 500 долара през 1958 г. и кара кадилака си, закупен преди 6-7 години, коментира изданието CNBC.

Според Бъфет парите могат да му купят нещото, което го прави изключително богат – неговата свобода. Свободата, според Бъфет, е ключът към щастливия живот.

Представите на Бъфет за перфектния ден включва това да е сам и необезпокояван от никого да може да чете и да мисли.

Четенето играе ключова роля в живота на инвестиционния магнат. Освен с яденето на сладолед сутрин, денят на милиардера започва с няколко вестника (общо пет), като първият, разбира се, е Omaha World-Herald, който фондът на Бъфет придоби в края на миналата година.

На бюрото си „оракула от Омаха“, винаги има купчина книги, като споделя, че никога не се уморява от четене. Автобиографиите са най-често срещаните сред тази купчина.

Бъфет споделя, че никога не е имал желание да притежава няколко дома или няколко коли. Той често обича да се шегува, че за него четенето на корпоративни годишни отчети е същото, каквото е за останалите мъже прелистването на списание Playboy.

Бъфет е голям фен на интернет, като използва глобалната мрежа за събиране на информация за вземане на инвестиционни решения. „Времето, което интернет спестява за други неща, е просто невероятно“, коментира Бъфет пред CNBC.

Разбира се, както всеки милиардер, и Бъфет има частица лукс, без която не може – неговия частен самолет. Това е единственото нещо от ежедневието му, което струва много пари, според собствените му думи.

Макар че обича частния си самолет, Бъфет твърди, че би го заменил за ... интернет. „С удоволствие бих платил половината си богатство за такава информация, до която имам достъп през интернет. Все още обаче не са намерили начин как да ме таксуват за информацията. Това е един от проблемите пред тях“, шегува се Бъфет.