Както държавата, така и БФБ се оказа остров на сигурността, коментира специално за Profit.bg Александър Маджиров, инвестиционен консултант в ОББ Асет Мениджмънт.

Бюджетните саги в ЕС и САЩ, както и дълговите драми в еврозоната оказват почти нулево влияние върху търговията на родната борса.

Капиталовият ни пазар започна силно да се фрагментира, компаниите с прилична корпоративна и счетоводна политика заемат все по-голям дял от портфейла на институционалните и индивидуалните инвеститори.

Редица дружества остават далеч под реалната си стойност, като има и индустриални компании с дивидентна доходност над 5%.

Дружествата, инвестиращи в земеделска земя, все още имат потенциал за растеж и достигане на справедливите си цени. Електроразпределителните дружества предоставят добра възможност за секторна диверсификация.

Общият оборот на регулиран пазар на Българска фондова борса (БФБ) достигна 566 000 лв. в края на вчерашната сесия, като близо 200 000 лв. дойдоха в резултат на сделки с компенсаторни инструменти. SOFIX бе единственият повишаващ се индекс вчера с минимално повишение от 0.23%.