Талантливият художник може да създаде шедьовър от всичко, дори и от обикновена кола. Разбира се, не са много тези, които биха се съгласили да карат подобни автомобили, но се намират смелчаци, които биха се съгласили и с този тунинг. Нека видим няколко необикновено украсени коли:

1. Кристали.

Един от най-лъскавите автомобили, които някога са съществували, е старичък Mini Cooper, покрит с милиони кристали Swarovski. Камъчетата не са сложени хаотично, а подредени така, че да образуват картина на историческите забележителности на САЩ.

2. Цигари.

Пушенето е вредно и тези хиляди цигари показват за какво друго може да служи тютюнът. Жертва на креатива е бръмбарът Volkswagen, а създателката му – Каролина Стейплтън от щата Флорида, е решила да се бори с тютюнопушенето с помощта на необичайното си превизно средство.

3. Музикални инструменти

Най-музикалната кола в света принадлежи на мистър Хароу дБланк, който украсил своя Volkswagen Beatle с десетки музикални инструменти и го нарекъл Pico de Gallo (гореща салса). На покрива на колата е разположена сцената със стереосистеми.

4. Трева

Да превърне автомобила си в морава успя бруклинският художник Джен Пул. Всичко, което му трябвало, е лепило и трева.

5. Играчка

Младият британски художник Джеймс Форд реши да превърне колата си в играчка, за което му потрябвали общо 4 500 играчки.

6. Стикери.

Червеният автомобил на Скот Албан и неговият отбор от Вашингтон е украсен с 1 400 цветни стикера. Украсата на колата отнела само два часа.

7. Шоколад

Китайска автомобилна компания украси през 2007 г. този автомобил с 440 фунта шоколад. Поводът бе деня на влюбените Св. Валентин. Колата първо била покрита с фолио, а после няколко работници се заели с украсата от шоколад и бонбони.

8. Монети

Жител на Онтарио в Канада на име Кен Беркит преобрази по необичаен начин няколко коли наведнъж. Всички те, включително и един Austin Mini Cooper 1969, бяха покрити със златни английски монети.

9. Пощенски марки

Е. Хадли от малък град в щата Уайоминг създаде истинска изложба на пощенски марки върху колата си. По нея има над 10 000 марки.

10. Лак за нокти.

През 1996 г. Ивон Милнър от Южна Каролина даде нов живот на старичко Mitsubishi Mirage, което боядиса с лак за нокти. Дали се получи, решете сами: