Летище София очаква ръст на печалбата си за 2012 г. от 9.5 на сто над планираната по бизнес плана за годината, каза в интервю изпълнителният директор на аеропорта Веселин Пейков, предаде БТА.

С постоянен ръст от началото на годината се откроява карго сегментът, а превозените товарни и пощенски пратки със специализирани полети са се увеличили със 17% на годишна база, уточнява Пейков.

Повече полети, с 8 на сто, са отчетени при бизнес авиацията. Наблюдава се намаляване на броя на туристите, пътуващи с чартърни полети.

Нискобюджетната авиокомпания easyJet започва полети от Летище София до летище Лондон-Станстед от 16 февруари и до летище Берлин-Шонефелд от 31 март, с четири седмични честоти.

През летните месеци на 2013 г. новата за нашия пазар нискобюджетна Vueling ще изпълнява директни полети до Барселона два пъти седмично, информира още изпълнителният директор на летището.

Според него, построяването на новата летищна контролна кула на РВД се вписа архитектурно към новия терминал много добре и е станала един красив завършек.