Кой според вас е най-лошият филм на 2012 г.?

Може би "Джон Картър," за когото от Disney отчетоха загуба в размер на 200 млн. долара? Този филм поне генерира 72 млн. долара приходи в САЩ и още 210 млн. долара в световен мащаб.

"Облакът Атлас," объркващият филм с носителите на Оскар Том Ханкс и Холи Бери, чийто бюджет възлиза на 100 млн. долара? Световните приходи на филма са над 66 млн. долара.

Не. Въз основа на продадените билети, най-лошият филм за 2012 г. е "Страшната любов на Джони Екс" ("The Ghastly Love of Johnny X"), пише CNBC. Филмът е черно-бял мюзикъл и продължава 106 минути, а бюджетът му е 2 млн. долара. Според Box Office Mojo обаче, той е генерирал едва 117 долара от продажби на билети.

Това означава, че около 10 души са го гледали.

Според анотацията в IMDB.com, филмът е "една наистина налудничава смесица от малолетни престъпници от 50-те, научно-фантастична мелодрама, песни и танци с лек примес на ужаси, като всичко е точно в подходящата комбинация за създаването на голям филмов спектакъл!"

Филмът се концентрира върху пакостливи извънземни тийнейджъри, които пеят весели песнички, което до известна степен обяснява защо е претърпял провал.

Ако мислите, че във филма участват напълно неизвестни актьори, се лъжете.

Крийд Братън от "Офисът" е във филма. Покойният ветеран Кевин Макарти, който играе в "Нашествието на крадци на тела," записва последното си участие във филм. Дори Пол Уилямс е сред актьорите. Голямата звезда на този филм обаче е Уил Кийнън, когото някои критици наричат "легенда".

"Страшната любов на Джони Екс" има собствен уебсайт и 133 последователи в Twitter. Защо тогава за него са продадени толкова малко билети? Обяснението в Twitter е, че филмът е показан само веднъж в едно кино в Канзас.