Това е Кралят на крадците! Най-големият крадец в света! И джентълмен. Аполо Робинс е нещо повече от джебчия, той е жива легенда, която успя да превърне лукавия си талант в изкуство, а от изкуството си създаде успешен бизнес. От уменията му са се интересували не само любопитни зрители, но и психиатри, невролози и американската армия.

На пръв поглед лицето на младия мъж не впечатлява с нищо. На 38 години, с пооплешивяло чело, но не много, гладко избръснат, не носи очила. Само малък пиърсинг на ухото нарушава монотонността на класическата му физиономия. Аполо знае това и се радва: облечен в черно, той нарича облеклото си свой „подпис”.

Свръхестествени способности

„Ще ви открадна часовника за по-малко от 3 минути”, предупреждава крадецът-джентълмен, както сам се нарича. Учуденият минувач го поглежда и си мисли, че след като е предупреден, ще бъде достатъчно бдителен. Едва доловимо отклоняване на вниманието и Робинс вече носи на китката си часовника на своя събеседник. За по-малко от три минути! Снимките, циркулиращи в интернет, са наистина невероятни: бързината и хладнокръвието побеждават силата и вниманието. Някои дори са склонни да вярват, че Аполо Робинс има свръхестествени способности. Други, разбира се, остават скептични, докато не се сблъскат с него.

„Ела, открадни ми нещо”, предизвиква го Пен Джулиет, един от най-известните фокусници в Лас Вегас. Отначало Робинс отказва поканата, оправдавайки се трудността, свързана с малкото дрехи на Джулиет- една тениска и шорти, и разсейващата публика. Джулиет отново го кани, а Робинс се преструва, че отново отказва: „Предпочитам да ви подведа”, казва той и моли Джулиет да сложи един пръстен в парче хартия и да очертае контурите му с химикал. Джулиет слага пръстена в хартията и изведнъж застива: „М***а ти!”, ядосва се той: Робинс му е откраднал химикала.

Трудно е при подобен талант да не се изкушиш от тъмната страна на магията. Но след като открадне нещо, Аполо винаги го връща на собственика си. Трудно биха се разбрали корените на подобна честност, ако не кажем, че шоуто му в Лас Вегас се повтаря вечер след вечер: той открадна годежния пръстен на актрисата Дженифър Гарднър, щипка за билети на бившия баскетболист Чарлс Баркли и часовникът Patek Philippe на известен бизнесмен. По време на среща с телохранителите на бившия американски президент Джими Картър , той краде почти цялото съдържание на джобовете им- с изключение на оръжията. Предпазливост е майка на опасността! Но така Аполо Робинс си спечелва вниманието на американските военни

Днес той преподава в Йеил методите и умението си за манипулация. И няма никаква нужда да бърка по джобовете в чуждите дрехи, за да се издържа.