Автомобилният клуб ADAC раздаде своите награди за "Най-добър къмпинг". Всичките места имат не просто максималния брой от пет звезди, но също така и се открояват чрез специални услуги и оферти. BILD.de ви запознава с най-добрите къмпинг места за семейства, за спа ентусиасти, за любители на водните спортове, както и за индивидуалисти.

Категория "Семейство": ваканция като в тропиците! В къмпинга във ваканционното селище Люнебург, което се намира в областта Вицендорф, е скрита същинска джунгла под формата на петзвезден къмпинг.

Категория "Семейни": в природен резерват в холандската провинция Велуве се намира къмпинг Wildhoeve. Той се намира само на половин час път с кола от музея Крьолер Мюлер, в който има картини на Винсент ван Гог.

Категория "Семейни": директно на плажа на Адриатическо море и само на 15 километра от Задар (Хърватия) се намира Zaton Holiday Resort със своите 1500 места за палатки. Има пързалки, детски площадки, дискотека – идеалното място за семеен лагер.

Категория "Уелнес": в спа центъра на плаж Hvidbjerg в Блааванд (Дания) гостите могат да се насладят на изобилие от процедури в спа центъра с изглед към Северно море. След това пък могат да отидат в банята, намираща се в симулирана пещера.

Категория "Уелнес": заобиколен от спиращите дъха планински пейзажи на Доломитите, се намира паркът за каравани Sexten (в Италия). Разполага с просторен уелнес център със закрит басейн, сауна и камина в традиционен стил.

Категория "Уелнес": В Черна гора има къмпинг, в който има отопляемо чакълово легло.

Категория "Ексклузивно": Къмпингът Dreiquellenbad в Бад Грийсбайх в Бавария разполага със старомодни къщички и се намира точно пред едно от най-красивите голф игрища в Европа.

Категория "Ексклузивно": пешеходен туризъм през лятото, каране на ски през зимата – малкият семеен уелнес хотел Family & Wellness Residence Vidor в Поца ди Фаса в залесените Доломити предлага невероятни природни панорами през всеки сезон. Освен това има и уелнес център, както и възможности за катерене.

Категория "Любими на читателите": сред дебрите на Ардеш (Франция) се намира къмпингът Parc L’Ardechois, където можете да карате кану, да плувате, да се разхождате и да се катерите, заобиколени от зашеметяваща природа.

Категория "Любими на читателите": читателите са избрали за един от най-добрите къмпинги Сomfort Camрing Aufenfeld в Ашау/Цилертал (Австрия). Разположен на живописно езеро, къмпингът предлага много забавления и най-различни дейности.

Категория "Любими на читателите": под сянката на дърветата в Коста Дорада в Каталуния се намира Camping Resort Sanguli Salou. Чисто нов е рибеният ресторант El Pecador.

Kъмпинг лагерът Kalletal между Весербергланд и Тевтобургската гора в отличен от ADAC заради своята Swingolf-инсталация.