Тя твърди, че е продала имоти за над 8.5 млрд. долара през кариерата си – повече от всеки друг брокер в САЩ. Тя печели по около 8 млн. долара от комисионни на година.

Понякога носи в себе си три смартфона Blackberry, а понякога по 10. Спи средно по четири часа на нощ; не си е взимала отпуск от повече от 20 години и бяга по 16 км всеки ден. Това е Доли Ленц в цифри.

Ленц е изпълнителен вицепрезидент на имотната агенция Prudential Douglas Elliman. Нейните клиенти варират от едни от най-големите имена в шоубизнеса като Барбара Страйсънд, Шон Коумс, Били Джоел и Марая Кери до лидери в сферата на бизнеса и финансите и международни клиенти с дълбоки джобове.

В интервю за CNBC Ленц споделя, че е най-щастлива, когато работи. Що се отнася до почивката, тя казва: “Бих искала да отида в Шанхай, Пекин, Хонконг, Сингапур и да работя…Не харесвам идеята на почивката. Искам да бъда заета постоянно и винаги се страхувам, че ако стигна дотам, че да не работя, ще забравя как се работи.”

Ленц казва, че за да имаш успех при недвижимите имоти, трябва да изслушваш клиента, да знаеш кога да си агресивен и да прилагаш тънкостите на занаята. Това може да включва перфектно оправената възглавница, чашата с шампанско, оставена небрежно на масичката за кафе, и печелившата снимка на един имот.

„В този бизнес снимката е всичко. Тя може да струва 30 млн. долара, а може и 50 млн. долара. Снимката продава имота.”

Понякога обаче дори Ленц, която наричат „Челюстите“ заради агресивните й тактики, не може да приключи една сделка сама.

“Едно от най-големите ми предизвикателства беше денят, в който трябваше да заведа Марая Кери на интервю със съвета на собствениците в сградата, в която тя искаше да купи апартамента на Барбара Страйсънд. В крайна сметка, бяха необходими седем месеца, за се стигне до това интервю".

Ленц споделя, че посъветвала Кери да се облече сериозно за срещата, все едно се облича за погребение. В деня на срещата обаче певицата излязла от лимузината с къса пола и изрязано черна блузка и заявила, че обикновено така се облича за погребение.

Интервюто на Кери не минава много добре. Съветът на собственици й задава въпроси за рапъра Notorious B.I.G., с който е имала дуетна песен и който е продавал наркотици, преди да се насочи към музикалния бизнес.

Собствениците се интересували дали Notorious B.I.G ще я посещава често, след като придобие имота. Кери отговорила: "Това би било трудно, тъй като той е мъртъв."

B.I.G е бил убит две години преди това. Ленц твърди обаче, че от съвета помислили, че Кери “се е отнесла непочтително” и я отхвърлили.