Най-важният път за страната и през 2013 г. остава автомагистрала "Тракия". В момента строителят работи по последното трасе от 35 км и през юни аутобанът трябва да бъде готов.

Предстои пускането на отсечката от магистрала "Струма", както и връзката на Софийския околовръстен път с "Хемус", съобщи ТВ7.

Освен магистрали, ще бъдат открити и много първокласни пътища. Нов трилентов път ще свързва вече Русе и Шумен. През тази година предстои да бъде открит и участък от магистрала "Хемус", който ще свърже Шумен с Белокопитово.

На 1 юни, за празника на детето, до Дупница ще се стига по магистрала. Това е първият Лот на този дълго строен аутобан. Започва и строителството на втората отсечка на автомагистрала "Струма", която трябва да стигне до Благоевград. Следващият и най-труден участък е през Кресненското дефиле.

През пролетта ще бъде открит и участъкът, който ще свърже Софийския околовръстен път с магистрала "Хемус". Той е само осем километра, но е много важен, както за шофьорите, така и за жителите на Долни и Горни Богров, защото големият трафик вече няма да минава през тях.

Междувременно, ще продължи и строителството по западната дъга на софийското околовръстно, за да не свършва магистрала "Люлин" в нищото.

За първи път от много години ще бъде обърнато и повече внимание на Северозападна България - ще стартира строителството на обходите на Враца и Монтана. Така тежките камиони вече няма да влизат в градовете, когато минават транзит от там.