Анти и проправителствени протести текат тази вечер в страната. По-рано днес представители на инициативните комитети разговаряха с журналисти. Във Варна бе обявено, че за два дни няма да бъдат предприемани действия, но въпреки това протести имаше и там.

„Ако премиерът е мъж, ще постъпи мъжки и ще свика Велико народно събрание. Това е най-полезният ход, който може да направи преди да се оттегли”, заяви Ангел Славчев, един от организаторите.

„Искам да кажа на българските граждани чрез вас: Не се предавайте, не се чудете сега за кого, как ще гласувате и какво ще правите. Единствената цел на сегашното, на служебното и на президента е да осигури стабилност в страната. {…} Aко имат малко и капка достойнство, малко капка патриотизъм, те ще свикат ВНС и положението в България наистина ще се подобри след отворен дебат, нова конституция, която да делегира правата, които са на гражданите”, категоричен беше друг от организаторите Янко Петров .

В София около 500 граждани се събраха тази вечер в района на езерото Ариана на Орлов мост. Шествието отиде до Народното събрание, където в градинката до парламента се намираха стотина от протестиращите в защита на Бойко Борисов. Двете групи си размениха обидни думи, но не се стигна до сблъсъци.

По-късно протестиращ с черна маска запали европейското знаме на Орлов мост, но околните не ги подкрепиха, заявявайки, че това е провокация. Протестиращ призова на високоговорител присъстващите да благодарят на всички, които са се включили в протеста и да приканят гражданите да се включат утре в 18.00 часа като покажат, че протестът може да е мирен

Движението в района на Орлов мост остава блокирано,съобщи Фокус. Има засилено полицейско присъствие.

Повече от 2000 души се събраха на площада до общината във Варна. Много от тях носеха българския трикольор. Хората скандираха оставка, като това е насочено срещу кмета на общината Кирил Йорданов. Много носеха плакати с надписи "Мафия", "Кметът вън", "Не - на незаконния президент". Сградата на общината е оградено от плътен кордон на жандармерията. Служителите на реда бяха със смъкнати щитове. Протестът протече мирно, без ексцесии и завърши около 20.00.

В Пловдив баща с детска количка предвождаше шествието от протестиращи. На количката има надпис: „Престъпници, вижте кого ограбвате". Докато преминаваха през централната улица на Пловдив, те приканваха гражданите да се присъединят към тях.Те се разминаха без всякакво напрежение и с протестиращите 10-на души, които бяха дошли, за да подкрепят премиера Бойко Борисов.

Протести имаше и в други градове на страната, като те протекоха спокойно. Засилено е напрежението в столицата, където протестът не е приключил и се съобщава за провокации.