На изложението в Женева освен на новите икономични концепции, на които са възложени надеждите на производителите за възстановяване на продажбите в Европа, много се набляга и на суперавтомобилите. Този род автомобили се очаква да се радват на добри продажби в бързоразвиващите се и забогатяващи азиатски икономики.

Ето някои от най-добрите предложения на изложението:

Новото Porsche 911 GT3 е с максимална скорост от 315 км. ч., като вдига от 0 до 100 за 3.5 секунди.

Интериорът е изключително добре подбран да подхожда на един изключително спортен автомобил, с кожени седалки. Цената започва от 130 400 долара.

Новият модел на Ferrari е изключително красив. Това е хибриден модел с 6.3-литров двигател и два електричиски мотора, като сумарната мощност е 950 к. с.

Това дава възможност автомобилът да вдига от 0 до 100 за по-малко от 3 секунди. Цената на модела все още не е оповестена. Максималната скорост е 350 км/ ч, което го прави по-бърз от хибридния модел на McLaren – P1.

Иначе и моделът Р1 вдига от 0 до 100 за по-малко от 3 секунди, а според производителя автомобилът е пригоден да бъде управляван и от непрофесионалисти.

Тук цената обаче е значителна - 1.3 милиона долара.

Може би една от най-големите звезди на суперлуксозните автомобили е бил моделът Lamborghini Veneno.

Моделът е направен за честване на 50-я юбилей на компанията.

Това е и най-скъпият суперлуксозен автомобил на изложението в Женева с обявена продажна цена от цели 3.9 милиона долара. Само три автомобила ще бъдат произведени.

При суперлуксозните автомобили, парадът се повежда от Rolls-Royce Wraith.

С постижението си от 0 до 100 само за 4.4 секунди, това е най-мощното купе, произвеждано някога от компанията. Стартовата цена е 319 358 долара за европейските купувачи.

Bentley също не изостава особено много, като новият модел Flying Spur достига от 0 до 100 за 4.3 секунди, а максималната му скорост е 320 км./ч.

Тези, които не шофират, ще могат да се радват на изключителния лукс на задните седалки и големите 10-инчови монитори. монтирани отзад.

Цената на луксозното возило започва от 206 000 долара.

Разбира се, когато се говори за най-луксозни автомобили, няма как да се пропусне и новият Aston Martin. Rapide S е най-мощният произвеждан някога модел с четири врати, като двигателят е 6-литров V12.