Автомобилното изложение в Женева стартира днес, като на него отново автомобилните производители ще се опитат да представят нови модели, които да ги подпомогнат в борбата им с тежката криза на пазара на автомобили в Европа.

На изложението ще дебютират за първи път редица модели, на които се възлагат големи надежди. Сред тях са модели на PSA Peugeot-Citroën, BMW, Audi, Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Bentley, и McLaren. Ето и някои от тях.

Alfa Romeo

Преди две години от италианския производител Alfa Romeo представиха концепцията 4C отново на изложението в Женева. През тази година започва серийното производство на приличащия на самолет автомобил, който ще е с двигател от 240 к.с и ще вдига от 0 до 100 само за 4.5 секунди.

GM

Новият Chevrolet Corvette 2014 година бе представен на изложението в Детройт, като в Женева ще бъде представен кабриолета на модела.

Audi

От немския производител ще представят A3 e-tron, хибридна версия на популярния хечбек на компанията. Планирано е да излезе на пазара по-късно през годината, като ще вдига от 0 до 100 за 7.6 секунди и ще е с максимална скорост от 220 км. ч.

Mercedes-Benz

Хечбек ще бъде представен и от Mercedes-Benz, като фокусът ще е на мощността му. Моделът A45 AMG ще вдига от 0 до 100 км. ч. за 4.6 секунди. Максималната скорост ще е 250 км. м.

PSA

След огромните си загуби от френския производител PSA залагат изключително големи надежди на хибридния модел, базиран върху един от най-популярните модели на компанията – 2008.

PSA

Друга част от спасителния за компанията план включва компактния модел Citroën C3, отново подобрена версия на ключов модел за компанията . Той излиза на пазара през следващия месец, като от компанията обещават „максимална мекота и удобство“ в малкия автомобил.

McLaren

Хибридният суперавтомобил бе представен в Ню Йорк през декември, но все още от компанията спестяват някои негови детайли. На изложението в Женева ще бъдат представени всички технически характеристики, сред които че вдига от 0 до 100 за под 3 секунди и ще струва 1.3 милиона долара.

Rolls-Royce

Rolls-Royce е изключително успешен в това да успява да крие формите на новите си модели до официалното им представяне. Ето така ще изглежда новия Ghost.

Kia

Южнокорейският производител на автомобили ще представи един странно изглеждащ модел Provo, явно с цел да конкурира не особено лицеприятния според специалистите модел на Nissan – Juke. Това ще е хибриден модел.

Toyota

Най-големият световен производител на автомобили Toyota ще представи концепцията си i-ROAD, електрическа триколка, предназначена за града, която ще побира двама и ще може да изминава 30 мили. Ползващите я няма да трябва да имат каски.

Отново от японската компания ще представят и кабриолет FT-86. Той е на път към масово производство.

Aston Martin

Представен през януари, моделът Rapide S ще дебютира на изложението в Женева и ще е най-мощният модел с 4 врати на компанията. Под капака е 6-литров двигател V12 с 550 коня, което го прави със 17% по-мощен в сравнение с предшественика му.

Bentley Motors

Моделът Flying Spur ще е с много по-спортен характер в сравнение със знаковия Mulsanne. От 0 до 100 луксозното возило ще достига само за 4.3 секунди, а предварително обявената цена от 200 000 долара изглежда доста разумна за подобен род автомобил.