Следващата голяма революция на смартфоните ще включва скролване с очи. Според щатското издание New York Times следващото поколение смартфони на Samsung ще позволява на потребителите да скролват текст посредством очите си според запознати, ползвали устройството.

Въпреки че от южнокорейската компания не потвърдиха този слух, те са подали заявление за търговска марка в Европа с името „eye scroll“.

От Samsung са насрочили събитие на 14 март в Ню Йорк, където ще представят следващото си поколение смартфони Galaxy S IV.

Въпреки че южнокорейската компания доминира продажбите на смартфони, последният модел на Apple - iPhone 5 измести Samsung Galaxy S3 като най-продаван смартфон в света през четвъртото тримесечие на миналата година.

От Аpple не са обявили кога точно ще представят новия си модел iPhone, който най-вероятно ще е iPhone 5S. Според някои анализатори следващия модел на щатската компания се очаква да дебютира през юни.

„През изминалата година Samsung са изхарчали над 10 милиарда долара за изследователска и развойна дейност, докато Apple е похарчил 3 милиарда долара“.