Частен имот в сърцето на британската столица е бил продаден за рекордните 120 милиона долара. Въпреки че първоначалната цена от 160 милиона долара на обявения през ноември миналата година за продан имот не бе постигната, платените за него 120 милиона също са рекордната сума, дори и за пазара в Лондон, съобщава Форбс.

Новият собственик на огромната сграда е британският магнат Марк Купър, известен с това, че през 2008 г. продаде втория най-голям дворец в страната след Бъкингамския на руската милиардерка Елена Батурина за 50 милиона паунда. Купър, който придоби замъка през 2007 г. за 32 млн. долара , направи удар, продавайки го с 18 млн. печалба.

Новият дом на магната Cornwall Terrace има обща площ от 2000 кв.м. И е построен през 1820 г. С шестнадесет хола, девет бани, седем спални, собствен спа център, плувен басейн, фитнес зала, както и винарската изба, тази къща е еталон за лукс от най-висока класа. В близост до една от двете кухни се намират безброй стаи, където може да бъде настанен персоналът. Осветлението на имота пък може да се управлява централно от iPad.

Градините в италиански стил обхващат близо 5 000 квадратни метра и се намират на ниво, по-ниско от това на улицата, което ви дава прекрасен пейзаж и в пълно спокойствие.

Локацията също е безкрайно изискана - имотът се намира в съседство с Риджънтс Парк - огромен зелен оазис в столицата на Великобритания.