Винарските изби у нас се подготвят за Винария 2013

Подготовката за старта на XXI-то издание на международното изложение за лозарство и винарство „Винария” започна преди седмици. Изложителите, сред които от най-големите и доказани винпроми у нас, до най-новите бутикови изби, вече изграждат своите щандове и само след три дни ще са готови да посрещнат хиляди професионални и любителски винени ценители.
Именно „Винария” е моментът от годината, който големите в бранша избират, за да представят своето развитие в лозарството, нововъведените технологии във винарството и разбира се – най-новото и най-доброто в продукцията си.
Това ще направи и най-големият винпром у нас. След като на Винария 2012 г. Винпром Пещера представи марката си вина Domaine Peshtera в сортовете каберне совиньон, мерло, мускат и шардоне от реколта 2011 г., на тазгодишното изложение ще покаже и най-новите си попълнения, пуснати на пазара само преди месец - сортовете каберне фран и сира, реколта 2012 г.
От 3 до 6 април ще бъдат ексклузивно представени чрез експертни дегустации и Резервите на серията Domaine Peshtera, които след месец ще бъдат в търговската мрежа в сортовете каберне совиньон и мерло.
Освен това технолозите на Винпром Пещера са подготвили специално за дегустациите, които ще провеждат на своя щанд в рамките на Винария 2013 г., и селекции на тестови купажни вина от сортовете совиньон блан и вионие. Те са разработени в новата винарска изба на компанията в град Съединение.
* На снимката: Експертите ще посрещат хилядите посетители на изложението в началото на палата номер 11 в Международния панаир в Пловдив. Там на над 100 кв. м. вече се изгражда модерният винен щанд на компанията, съобразен с всички условия за класно представяне и представяне и професионално протичане на винените дегустации.