Все още не можем да вярваме на нашата пролет – слънцето се появява за малко, а в следващия момент вече е завалял дъжд или е задухал силен вятър. Винаги обаче могат да се намерят наистина слънчеви места – Малта, Египет, Мадейра… Предлагаме ви десет хотела във ваканционни селища, където слънцето вече пече, и то силно:

Hotel Clube Albufeira – Албуфейра (Португалия)

Градусите там са около 20, а големият хотелски комплекс разполага с четири басейна, тенис кортове и възможност за уиндсърфинг на плажа, както и гмуркане с шнорхел. Цените са от 14 евро на човек в двойна стая.

Hotel Alcudia Garden – Алкудия (Майорка)

Приятни градуси около 20-те в Балеарските острови: тризвездният хотел с апартаменти е разположен в красив парк. Гостите могат да релаксират през деня в големия басейн, а вечер има концерти и конкурси. Цени от 16 евро на човек в двойна стая.

Hotel Pico Da Urze – Фуншал (Maдейра, Португалия)

На Мадейра също е около 20 градуса. Хотелът е заобиколен от природа, а активните туристи могат да ходят на дълги разходки, колоездене, конна езда през гори и планини и каквото поискат и най-много ги зарежда с енергия. Цени от 17 евро на човек в двойна стая.

Hotel Riad Les Oliviers – Маракеш (Мароко)

В Маракеш температурите достигат до 28 градуса и настроението е направо лятно: хотелът се намира в квартала на дворците, а от слънчевата тераса гостите могат да се взират към Атласките планини. За активните пък има възможност за волейбол и конна езда. Цени от 19 евро на човек в двойна стая.

Hotel Moonshine – Бодрум (Турция)

В Бодрум вече е около 20 градуса, а хотел Moonshine е разположен в красив зелен парк. Ресторантът на хотела е денонощен, а цените са от 20 евро на човек в двойна стая.

Вижте още: Десет туристически дестинации за евтина почивка тази година

Hotel The Waterfront – Слиема (Малта)

В Малта температурите също са идеални за блузи с къс ръкав. Четиризвездният хотел The Waterfront се намира директно на Средиземно море, идеално местоположение за дълги разходки по плажа или слънчеви бани на терасата на покрива. Посетителите се хранят в ресторант с изглед към морето, а цените са от 25 евро на човек в двойна стая.

Hotel Sangallo Park – Сиена (Италия)

В тосканския град Сиена е най-малко 15 градуса, а хотелът се намира в планината Вито Алто. Басейнът е заобиколен от маслинови дръвчета и тревни площи. Цени от 26 евро на човек в двойна стая.

Hotel H10 Tenerife Playa – Тенерифе (Испания)

Температури до 20 градуса има на вулканичния остров Тенерифе. Четиризвездният хотел пък е само на няколко крачки от морето, а вечер има вечеря със специална шоу програма в бюфет-ресторанта „El Drago“. Цени от 33 евро на човек в двойна стая.

Hotel Sunrise Holidays Resort – Хургада (Египет)

Тук зимата отдавна приключи – сега градусите стигат до 32! Четиризвездният хотел разполага с огромен басейн, четири ресторанта и собствена дискотека. Цени от 42 евро на човек в двойна стая.

Hotel R2 Rio Calma – Фуертевентура (Испания)

До 25 градуса стигат температурите във Фуертевентура. Луксозният четиризвезден хотел е построен в колониален стил и е разположен в градински пейзаж. Частният плаж е идеален за слънчеви бани, гмуркане и уиндсърфинг. Цени от 48 евро на човек в двойна стая.