У нас се създаде впечатлението, че да имаш малко повече пари, е срамно. В последните дни на парламента Искра Фидосова и Яне Янев казаха - ето, ние си отиваме, но ще направим така, че вие да сте лоши. Това каза членът на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и шеф на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян пред Нова телевизия.

Вчера четирите национално представителни работодателски организации внесоха декларация, с която заявяват, че няма да участват в срещата на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Те се обявиха против промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.

Яне Янев пък обвини работодателите, че не могат да докажат произхода на парите си. Той призова президента да не се поддава на внушения и да изпадне в плен на няколко икономически групировки, които го заставят да сезира КС.

Според банкера в България има данъчна тайна.

"Това законово изискване е нездраво любопитство. Какви са тези севернокорейски работи? Заплатата ми не е шестцифрена, петцифрена е, достатъчно хубава. Аз си плащам данъците и с това приключва цялата работа.

Ако някой се интересува от доходите ми, или да стане данъчен, или да ходим някъде другаде - В Беларус, в Северна Корея.

Опитват се да ме накарат да се срамувам, че съм добре платен. Това, направено от десни политици, е много парадоксално. Не се срамувам от доходите си, гордея се", каза още Хампарцумян.

По думите му лошите кредити у нас напоследък са замръзнали. Няма ясна тенденция към намаляване, но няма и тенденция към растеж.