Всеки от тези хотели е открил нещо, с което да се открои. Някои от тях са в църкви, пещери и някогашни затвори. Нека видим още няколко хотела от trivago, който „разпита“ потребителите си за някои необикновени хотели:

Stayokay Hostel, Ротердам (Холандия):

Тези 38 кубчета с наклонени стени в центъра на града са туристическа атракция вече 30 години, а сега вече се помещава и хостел в тях.

49 стаи с общо 245 легла, оборудвани с душ кабини и отделни тоалетни има в хостела. Всяка стая е различна от другата. Налице са също ресторант, бар и две зали за събития.

Malmaison Hotel, Оксфорд (Великобритания):

Някога затвор, днес хотел: концепцията не е нова. Но днес хотелът изглежда изключително красив и луксозен. Единственото, което напомня на затвор, са стоманените врати.

В голямата зала със стъклен покрив през 1969 година е сниман филмът "Италианска афера". Стаите днес са луксозно обзаведени, има изискан ресторант и два бара.

Хотел Sant'Angelo Sassi, Матера (Италия):

Пещерните хотели също не са ново постижение, но си струва да ги споменем, особено ако са толкова грандиозни и висококласни като този. Повече от 1400 квадратни метра е площта на този пещерен хотел.

Вижте втората част на материала

Създадени са 16 пещерни дупки, улици, пътища и дворове, свързани чрез стълби и тераси. Има ресторант, два бара, панорамни тераси и дори художествена галерия.

Fort Augustus Abbey, Уркухарт (Шотландия):

Вероятно сте чували и за хотели в някогашни църкви и манастири. Но този прекрасен хотел се намира директно на езерото Лох Нес, в някогашен бенедиктински манастир.

Гостите се помещават на два етажа в бившия манастир и имат покривни прозорци, през които могат да наблюдават звездите. Разполагат и с тенис корт, риболовни права, ресторант с лаундж клуб и билярдна маса.

Hotel Marmara, Анталия (Турция):

Какво прави този иначе нормален комплекс толкова специален? Кръглата сграда предлага на гостите си стаи с панорамна гледка, тъй като цялата конструкция се върти.

Има и изкуствена река, на която можете да карате каяк.