Да продадеш дом за осемцифрена сума отнема известно време, особено в наши дни, и може да завърши разочароващо за продавача. Например Dunnellen Hall, първоначално обявена за 125 млн. долара, получи едва половината от тази сума. Други като вила Leopolda пък от години присъстват в класацията само заради упорството на собствениците си да не свалят цената. С тези уговорки най-скъпите жилища, обявени за продажба в света, са:

Versailles, Уиндърмиър, Флорида

Цена: 100 млн. долара

Рекламирано като „най-големият семеен дом в Америка", имението на 5 400 кв. м разполага с къща с 13 спални и 23 бани и е създадено в стила на Версайския дворец, както показва и името му. Първоначалната му цена бе 75 млн. долара, но причината беше в това, че е незавършено. Сега тя скочи до 100 млн. долара.

Евразия, Москва, Русия

Цена: 100 млн. долара

На 15 мили от центъра на Москва, в престижния Рубльовка, къща от 1000 квадрата е с няколко допълнителни постройки - спортна зала с басейн, две къщи за гости, къща за приеми, отделен дом за прислугата и паркинг за 20 автомобила. Общата застроена площ е 10 000 кв. метра.

Tranquility, езерото Тахо, Невада

Цена: 100 млн. долара

Комплексът се намира на брега на езерото Тахо. Включва 8 сгради - основна къща, оранжерия, къща за гости, помещение за обслужващия персонал, арт студио, конюшня, фитнес салон и заслон за яхта. Основното жилище има 9 спални, 14 бани, коносалон. На своите 210 акра имотът разполага с частно езеро, мини голф игрище и винарска изба с нас 3000 бутилки.

Fleur de Lys, Бевърли Хилс, Калифорния

Цена: 125 млн. долара

Fleur de Lys се намира между Бевърли хилс и Бел Еър, има 12 спални, 15 бани и е с архитектура, която имитира двореца на Луи XIV във Версай. Разположено на площ над 2 хектара, този дворец бе построен преди около 5 години за милиардера Дейвид Сапърстейн, но остана при съпругата му след развода. Един от вечните присъстващи в класацията, преди година за него преговори водеха Марая Кери и съпругът й. Очевидно без успех.

Updown Court, Съри, Великобритания

Цена: 140 млн. долара

Това имение с размери 40 000 квадратни фута е по-голямо от Бъкингамския дворец и разполага със 103 стаи. Известно е като най-луксозното имение в света и е определяно като "най-значимата частна резиденция, строена в Англия от XIX век насам". Най-голямата му забележителност обаче е покритият с 24-каратово злато мозаечен под в 22 спални и 27 бани.

Къща на авеню Фош, Париж, Франция

Цена: 140 млн. долара

Луксозното жилище е построено през 1912 г. от дюкеса дьо Монмарси и купено след смъртта й от магната Антенор Патино. Жилището има 20 спални и бани, кристални полилеи, а декорът включва елементи с историческа стойност. Освен това собственикът ще може да се похвали със съседството си с принцесата на Монако Стефани.

The Manor, Лос Анджелис, САЩ

Цена: 150 млн. долара

Изградено през 1991 г., това имение има 123 стаи, вътрешна ледена пързалка, многобройни басейни, три кухни, спортни игрища, четири гаража частна овощна градина и игрище за боулинг. Сред по-необичайни екстти са музей на куклите, стаяза опаковане на подаръци и етаж, отделен за гардеробни.

Villa Leopolda, Франция

Цена: 500 млн. долара

Тази вила на Френската Ривиера е построена през 1902 г. от белгийския крал Леополд II. Въпреки че според слуховете е била дом на много световни знаменитости, включително Бил Гейтс, тя всъщност принадлежи на Едмънд Сафра - и все още е собственост на съпругата му Лили. Вилата разполага с 19 спални, спортни терени, игрище за боулинг, многобройни кухни и трапезарии и кино, има домове за гости, многобройни басейни и пищни градини, за чиято перфектна поддръжка се грижат постоянно 50 градинари.